STRAMMET TIL: I november møtte statsminister Erna Solberg flyktningene på Storskog. Samme måned ble KrF og Venstre enige med Høyre, Frp, Ap, og Sp om å stramme kraftig inn på asylpolitikken. Utlendingsloven ble endret på rekordtid. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
STRAMMET TIL: I november møtte statsminister Erna Solberg flyktningene på Storskog. Samme måned ble KrF og Venstre enige med Høyre, Frp, Ap, og Sp om å stramme kraftig inn på asylpolitikken. Utlendingsloven ble endret på rekordtid. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Tatt av asylbølgen - her er dommen over regjeringen

Ingen får terningkast seks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Erna og hennes mannskap ble tatt av asyl- og migrantbølgen. Krisa gjorde at Frp's løsninger i høst ble nærmest politisk allemannseie og nå blir satt ut i livet. Verdens fattige må betale deler av flyktningregninga gjennom bistandskutt.

Mens KrF og Venstre i valgkampen mente Erna Solberg burde lære av Angela Merkel og si ja til flere kvoteflyktninger, ble de i november enige med Høyre, Frp, Ap og Sp om å stramme kraftig inn på asylpolitikken. Utlendingsloven ble endret på rekordtid.

Ap mente regjeringen handlet for seint med for lite både mot asylstrømmen over Schengen-grensa ved Storskog og mot økende arbeidsledighet. Arbeidsløsheten i Norge er nå høyere enn i Tyskland. Erna Solberg får kritikk for svak ledelse, men heller ikke lett å bære så sprikende staur som Høyre, Frp og samarbeidspartiene KrF og Sp er. Har unngått skandaler og beholdt samme mannskap fra utnevnelsen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn