Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tatt av bølge i stiv kuling

Stor leteaksjon etter at mann i 60-årene havnet i sjøen utenfor Karmøy.

TATT HÅND OM: Kameratene klarte ikke å redde mannen som falt over bord. Her blir de tatt hånd om av politi- og helsepersonell etter at de kom til land i Ferkingstad på Karmøy. Foto: Leif Eide
TATT HÅND OM: Kameratene klarte ikke å redde mannen som falt over bord. Her blir de tatt hånd om av politi- og helsepersonell etter at de kom til land i Ferkingstad på Karmøy. Foto: Leif Eide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søket pågår fremdeles for fullt etter den savnede mannen i 60-årene som falt over bord fra en seilbåt utenfor Karmøy sent i går kveld.

Det blåste stiv kuling og var svært høy sjø da en bølge skal ha feid en av de fire om bord i sjøen. De tre andre skal ha kjempet forgjeves for å redde kameraten, men måtte gi opp og varsle hovedredningssentralen.

De fire la ut fre Dusavik utenfor Stavanger ved 22-tida i går kveld. I det dårlige været skjedde ulykken om lag tre kvarter senere. Da skal seilbåten ha vært omlag 2,8 kilometer rett vest for Ferkingstad på Karmøy.

- Vi holder trykket oppe, men har ikke gjort noe funn ennå. Ti båter driver søk i området, og vi har to redningshelikoptre i lufta. Samtidig drives søk langs strandlinja på den sydøstre delen av Karmøy, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp samt hundepatruljer fra Norske Redningshunder har i natt drevet søk langs strandlinjen. I 6-tiden deltok rundt 40 personer i letingen i strandsonen, og med båter langs holmer og skjær.

- Nå er det vesentlig bedre forhold, med lett bris og betraktelig roligere sjø. Men bølgene er fortsatt så høye at de minste båtene har problemer med å drive søk nært land, Åmlid.

- Øvrige mannskaper på båten ble tatt i land på Ferkingstad. Er tilsett av helsepersonell og er ikke fysisk skadet, men sterkt preget av hendelsen. De blir tatt hånd om av kyndig personell for videre samtaler, opplyser operasjonsleder Agnar Austerheim ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt.