Tatt av flommen

Flere mennesker omkommet i vannmassene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Redningsarbeidere stablet sandsekker for harde livet for å holde unna de voldsomme vannmassene som skylte inn over Sentral-Europa i ettermiddag.

Det kraftige regnet har ført til flom som igjen har ført til flere jordras, og minst fem mennesker er omkommet i vannmassene i Østerrike, Bulgaria og Sveits melder nyhetsbyrået AP.

Også Tyskland er rammet av flommen.

De enorme naturkreftene har allerede forårsaket skader for mange millioner kroner på veier, bygninger, biler og hus i flere land.

Evakuert

I dag ble flere hundre mennesker er evakuert fra alpinområder i Østerrike, et av landene som er hardest rammet av flommen.

Østerrikske brannmannskaper, soldater og redningsarbeidere rykket ut for å hjelpe hundrevis av mennesker i sikkerhet i den hardt rammede Landeck-regionen og Lechtal-dalen i Tyrol.

Kleinwalsertal-dalen ved grensen til Tyskland var tirsdag kveld avskåret fra omgivelsene. Alle veiene inn til dalen er stengt på grunn av flommen.

Reddet ut av bil

En 72 år gammel kvinne ble i dag reddet i en dramatisk redningsaksjon i Carinthia i Østerrike.

Kvinnens bil sto 45 grader på vippen ned mot de frådende vannmassene under veien i to timer. Mens vannet fløt rundt bilrutene ble en brannarbeider firt ned fra et helikopter og fikk festet tau til bilen hennes, som deretter ble dratt opp med kvinnen inni.

Hun var i sjokk etter den dramatiske opplevelsen, men skal ikke ha blitt fysisk skadd i dramaet.

Et østerriksk nyhetsbyrå melder at vannmassene har forårsaket en gasseksplosjon i byen Reuthe i Vorarlberg. Minst tre mennesker ble sendt til sykehus med brannskader etter eksplosjonen.

Strømbrudd
De voldsomme værkreftene har ført til strømbrudd og stengte telefonlinjer flere steder.

Flere toglinjer er også rammet av flommen.

I Bayern i Tyskland måtte militæret evakuere flere innbyggere i byen Eschenlohe. Her brøt elvebreddene sammen, dermed flommet vann fra de to elvene Loisach og Iller inn over byene Eschenlohe og Kempten.

I den kjente vintersportsbyen Garmisch-Partenkirchen flommer vannet gjennom gater og kjellere og har skapt et komplett kaos. Redningsarbeidere jobber på spreng for å holde vannet ute av byen.

- Her er helvete løs, sier Albrecht Ott, talsmann for de lokale myndighetene i Bayern.

I Sveits rapporterer flere regioner om det kraftigste regnværet registrert noensinne. Minst fem mennesker er omkommet de to siste dagene.

En 72 år gammel kvinne ble tatt av flommen mens hun var ute og gikk tur med hunden i Graubenden i Sveits. En mann meldes druknet i Zürich, og i byen Brienz omkom en tenåringsjente da en bygning kollapset.