Tatt av høyrebølgen

SNARØYA (Dagbladet): Unge, sjarmerende og veltalende Paul Chaffey var en velgermagnet for SV tidlig på 90-tallet. I 1997 stemte han Ap. Nå skal Chaffey begynne som direktør i NHO-systemet - og taler glødende for lavere skatter og avgifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Om noen virkelig er feid over ende av høyrebølgen, må det være Chaffey.

- Eller?

- Jo da, jeg har skiftet noen standpunkt. Men verden har også forandret seg. Og når sant skal sies, har jeg aldri vært noen tilhenger av statsstyrt planøkonomi. Historien har levert nok av eksempler på at det ikke fungerer. Det finnes ingen alternativer til kapitalismen som økonomisk system, sier Paul Chaffey til Dagbladet.

- Så virkeligheten som møtte deg da du forlot Stortinget og begynte i Statoil forandret deg?

- Før var jeg nok veldig fokusert på selve fordelingspolitikken. I dag er jeg mer opptatt av at vi må skape verdier så det faktisk er noe å fordele. Men når sant skal sies, så skiftet jeg mening ofte mens jeg var stortingsrepresentant også jeg, humrer Chaffey.

Moderne teknologi har gjort kloden til et mindre sted. Med noen få tastetrykk kan en mann i Loddefjord shoppe i Hongkong eller New York. Det er ikke lenger mulig å stenge verden ute - om man skulle ønske det. Chaffey liker globalisering. Men det kreves evne til omstilling for å henge med. Norge er nødt til å ta inn over seg det faktum at oljen faktisk tar slutt en gang. Vi må skape noe nytt å leve av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer