Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tatt av Kristin

GRORUD (Dagbladet): Kristin Halvorsen har klart å overbevise suksessforfatteren Erlend Loe om at SV er partiet å stemme på. Men foreløpig er Loes bidrag bare å lese om Kurt som vil bli statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatteren bak bestselgerne «Tatt av kvinnen» og «Naiv.Super» har ikke lyst til å drive valgkamp for SV i stor skala. Likevel vil han at flest mulig skal vite hvilket parti han har valgt.

- Jeg gjør dette for å markere hvor jeg står - i dag. Jeg har stemt på andre partier før, og er ikke noen erke-SV-er. Men i år får SV absolutt min stemme, forteller Loe i hagen på Nedre Fossum gård, hvor SV åpnet sin valgkamp i går formiddag.

Om partiet er naivt eller supert, kanskje begge deler, er ikke Loe så opptatt av. I hvert fall ikke i bøkene sine. For dem vil han holde langt bort fra partipolitikk.

Fakta om

  • Partileder: Kristin Halvorsen
  • Antall medlemmer: 8300
  • Valgresultat 1997: 6,0%
  • Valgresultat 1999: 8,5%

Siste MMI-måling: 7,7%

To trøndere

- Det er to forskjellige verdener. I den grad jeg vil engasjere meg mer, vil jeg gjøre det på min måte. Hvis SV spør om å bruke meg mer i valgkampen, tror jeg svaret blir nei, sier Loe før en annen trønder, partiets finanspolitiker Øystein Djupedal, dukker opp.

Han minner Loe på at han faktisk, en gang for lenge siden, prøvde å bli politiker.

- Det var en studiesirkel om «Derfor marxisme» eller noe liknende. Jeg holdt ut bare et par ganger, minnes Loe.

Kurt er best

- Jeg gikk på det samme, og det var helt grusomt. Godt du tok til vettet og ble forfatter i stedet, mener Djupedal.

Så leser Loe fra samleboka «Kurt{+3}» om trucksjåføren Kurt som bestemmer seg for å bli statsminister. Først må han bare vinne valget med slagordet «Kurt er best, Kurt er best, Kurt-Kurt-Kurt, Best-Best-Best, Heia-Heia-Heia».

Fem minutter seinere åpner Kristin Halvorsen budskapshøsten med skole, skole, skole.

SV-lederen vil snakke om skole «morra, middag og kveld» til hun har fått gjennomslag for 20-milliarderspakka til opprustningen av skolen - «fra barnehage til universitet».

Erlend Loes skikkelse Kurt fant etter hvert ut at den ensidige satsingen på et moment i slagordet var feil: Derfor ble det «Én verden, én fremtid, stem på trygghet, stem på Kurt.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media