TV-fiasko:

Tatt av skjermen etter TV-stunt

En oppmerksom person la merke til noe spesielt før den tyske journalisten Susanna Ohlen gikk på lufta. Det har fått konsekvenser for Ohlen.

GJØRME: Den tyske reporteren Susanna Ohlen ble suspendert fra TV-kanalen RTL etter å ha smurt gjørme i ansiktet for å gi inntrykk av at hun hadde drevet med oppryddingsarbeid etter flommen i Tyskland. Reporter: Christian Fjermeros / Dagbladet. Twitter: @Eddie_1412 @Michael45644934 Vis mer
Publisert

Den tyske nyhetsreporteren Susanna Ohlen (39) ble denne uka tatt av skjermen etter at et observant øyenvitne la merke til noe snodig under en TV-innspilling.

Før direktesendingen i den flomrammede byen Bad Münstereifel ble Ohlen sett mens hun smurte seg inn med gjørme, for at det skulle framstå som at hun hjalp til under oppryddingen. Det skriver Independent i en artikkel fredag.

Frekt triks

Hele seansen ble filmet av øyenvitnet, som observerte det hele. Videoen, som ble delt på sosiale medier, viser Ohlen som står med ryggen til kamera og plukker opp gjørme som hun smører på klærne og ansiktet sitt, før TV-sendingen gikk på lufta.

I selve innslaget står Ohlen oppkledd i støvler, bøttehatt, oppbrettede skjorteermer og hansker, mens hun holder en spade og oppfordrer seerne til å ta del i arbeidet.

Videoen som har gått viralt, av Ohlen som smører seg inn med gjørme før sending:

Innslaget, som nå er slettet, ble introdusert med følgende utsagn på «Guten Morgen Deutchland»: «RTL presenterer Susanna Ohlen, som rekker ut ei hånd i oppryddingen i Bad Münstereifel», ifølge avisa Bild, viderebrakt av Independent.

- I strid med standarden

Torsdag ettermiddag gikk en talsmann fra storkanalen ut og kunngjorde at Ohlen er tatt av skjermen.

- Vår reporters tilnærming er helt klart i strid med journalistiske prinsipper og vår standard. Vi ga derfor reporteren suspensjon på mandag, så fort vi hørte om saken, sa RTLs talsmann.

Ohlen har jobbet for RTL siden 2008. Fredag gikk hun ut og beklaget hendelsen på sin Instagram-profil, og forteller at hun har gjort en «alvorlig feil».

- Som journalist skulle jeg aldri latt dette skje. Jeg ber om tilgivelse, skrver hun i et innlegg.

Erklært unntakstilstand

Forrige uke ble Tyskland rammet av et forferdelig uvær. Delstatene Nordrhein-Westfalen og Rheinland-Pfalz er hardt rammet etter flere dager med ekstreme nedbørsmengder.

Jordsmonnet er mettet av vann, reservoarer flommer over, og elver går over sine bredder. I deler av Rheinland-Pfalz er det erklært unntakstilstand som følge av ekstremværet, som tyske meteorologer har kalt «Bern».

ØDELEGGELSER: Bildet viser enorme ødeleggelser etter flommen som rammet Tyskland. Bildet er fra Kreuzberg, vest i landet, tatt ei uke etter. Foto: Christof Stache / AFP / NTB
ØDELEGGELSER: Bildet viser enorme ødeleggelser etter flommen som rammet Tyskland. Bildet er fra Kreuzberg, vest i landet, tatt ei uke etter. Foto: Christof Stache / AFP / NTB Vis mer

Uvanlig kraftig regn har også ført til flom i nabolandene Luxemburg, Nederland og Belgia.

Minst 137 mennesker i Tyskland og 32 mennesker i Belgia har mistet livet på grunn av flommen. Det fryktes at tallene vil stige, da minst 176 mennesker fortsatt er meldt savnet, ifølge CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer