Norsk gutt savnet på Island

Tatt av «slushbølge» etter storm

Norsk gutt skal ha hjulpet bonde med å få tilbake strømmen etter en av de verste stormene på Island på flere år. Leteaksjonen beskrives som ekstremt vanskelig.

STOR LETEAKSJON: Over 200 personer har bidratt i søket etter den norsk-islandske gutten på Island. Her leter mannskapene i elva Núpá. Forholdene er svært vanskelige. Foto: Politiet
STOR LETEAKSJON: Over 200 personer har bidratt i søket etter den norsk-islandske gutten på Island. Her leter mannskapene i elva Núpá. Forholdene er svært vanskelige. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Redningsmannskaper kjemper mot temperaturer på ti minusgrader, vind og vintermørke i søket etter en norsk-islandsk tenåring som er forsvunnet på Island.

Rundt klokka 22.00 onsdag kveld fikk nødetatene den første meldingen om ulykka i elva Núpá ved Eyjafjörður helt nord på Island.

Siden den gang har letemannskaper jobbet utrettelig i søket etter gutten, som nå har vært forsvunnet i over halvannet døgn. Over 200 personer har deltatt i det omfattende søket.

Politiet opplyser fredag at søkene torsdag kveld ikke brakte dem noe nærmere den savnede gutten. Både helikopter og drone bidrar i søket.

- Været er veldig vanskelig i dag, men det er lyst og klart, opplyser politiet fredag.

Storm

Samtidig har det kommet nye detaljer om hvordan gutten skal ha forsvunnet i elva onsdag kveld.

En voldsom storm slo inn over det nordlige Island på tirsdag. Stormen beskrives som en av de verste på flere år og har ført til strømbrudd og uframkommelige forhold i store deler av regionen.

Det kan ha vært avgjørende for at gutten ble utsatt for ulykken onsdag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer