Tatt av toget

Ekteparet Jarle og Synnøve Sogge fikk motorstopp på planovergangen. Plutselig braste toget inn i bakenden på bilen deres. Kjøretøyet ble kastet 15 meter bort fra skinnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde rundt midnatt natt til i går, på planovergangen ved i Horgheim i Rauma. Bare flaks gjorde at ekteparet overlevde.

For Jarle Sogge (64) er det vanskelig å beskrive kanskje den mest grusomme dagen i livet. Ulykken skjedde da ekteparet fra Åndalsnes var på vei hjem fra begravelsen til sitt åtte år gamle barnebarn, som døde etter en bilulykke.

- Det er vel ikke så vanskelig å forstå hvordan dette er, sier han til Dagbladet.

- Det var meget kaldt ute, og motoren hadde ennå ikke gått seg varm. Den stoppet akkurat over planovergangen, forteller Sogge.

Små skader

Dermed måtte han og kona sette på starteren slik at bilen kunne rulles videre. Planovergangen er usikret, og ekteparet fikk aldri beskjed eller varsel om at et tog var på vei da startmotoren drog bilen over.

- Vi hadde nesten fått bilen helt over da toget kom. Men toget traff bakenden på bilen, og vi ble slengt nedover en skråning ved Rauma-elva, sier Sogge til Dagbladet.

I går var han på besøk hos kona Synnøve, som ennå er innlagt ved kirurgisk avdeling ved Molde fylkessykehus. Hun fikk ribbeinsbrudd. Det er uvisst når hun blir utskrevet fra sykehuset. Jarle Sogge fikk bare små skader i ulykken.

Farlig overgang

- NSB burde ha sikret planovergangen, sier Sogge til Dagbladet.

Arve Rahte er en av de nærmeste naboene til planovergangen og hadde selv vært i begravelsen sammen med Jarle Sogge. Også han mener det nå er på tide at NSB gjør noe med den livsfarlige planovergangen.

- I ti år har vi bedt om at planovergangen blir sikret, uten at det har hjulpet. I samtale med NSB ble vi fortalt at det kostet 750000 kroner. Hva er det mot et menneskeliv?

Rahte - som kom til stedet like etter ulykken - berømmer lokføreren og konduktøren, som han mener opptrådte meget profesjonelt.