Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tatt av toget

Tragisk jul for unge hundekjørere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Drømmeferien for en gruppe italienske juleturister endte i tragedie. De 18 italienerne skulle feire jul og kjøre hundespann i Norrbotten i grensetraktene mellom Sverige og Finland. I går kveld ble en 14 år gammel gutt og en 18 år gammel jente påkjørt og drept av toget mens foreldrene var vitne.

Italienerne skulle bruke sin siste juleferiedag til å kjøre hundespann fra byen Korpikylä, fire mil nord for Torneå i Finland. Ni hundespann med to personer i hver dro ut i terrenget - en satt i sleden og en sto bakpå for å styre.

Ulykken skjedde i bekmørke ved 17.30-tiden på en usikret jernbaneovergang. Åtte av hundespannene hadde kommet seg over skinnegangen da sørgående passasjertog til Helsingfors traff sleden med de to ungdommene.

-Det var bare centimeter om å gjøre at de skulle kommet seg over. Hundene klarte seg, sier redningslederen til Aftonbladet.se.

Ungdommenes foreldre, som hadde kommet seg over linjen med et av de andre hundespannene, var vitne til tragedien. De ble tatt hånd om av et kriseteam, og katolske prester ble tilkalt for å bistå hele den italienske gruppen.

TRAGISK UTFALLHer i grensetraktene mellom Sverige og Finland fikk juleferien en tragisk slutt for de italienske turistene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!