Tatt av tornado

En nærmere 15 meter høy tornado raste over Rådhusplassen i Oslo. Flere ble skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En kvinne i 30-40-årene ble kjørt til legevakten i Oslo, trolig med bruddskader, mens andre mennesker fikk slagskader og små kutt da de ble rammet av den sterke virvelvinden på Rådhusplassen i Oslo.

Alt skjedde raskt

Norwegian Salsa Festival arrangeres på plassen denne helgen og arrangørene fikk seg en overraskelse da vinden feide inn over Honnørbrygga ved 15-tida i dag.

- Vi så at det bygde seg opp en virvelvind i den andre enden av Rådhusplassen. Den kom mot oss med stor fart og det suste veldig. Først traff vinden et telt hvor vi serverer mat. Pølser og servietter bare fløy rundt. Så kom vinden mot scenen og taket over scenen ble presset ned av vinden, sier markedsansvarlig Tove Kensland i Norwegian Salsa Festival til Dagbladet.no.

Virvelen var nå blitt rundt 15 meter høy og rev med seg alt rundt seg. Tornadoen passerte et basseng og en fontene. Vannet sto rett til værs. Så traff virvelen et telt til.

Lå strødd

- Vi var vel rundt 15 mennesker som klamret oss fast til hjørnestengene på teltet for å holde det på plass når vinden kom. Men det hjalp ikke. Teltet ble løftet høyt opp i lufta og vi som holdt det ble kastet flere meter vekk i alle kanter, sier Kensland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer