Storm i Lofoten

Tatt av vinden: - Ble kastet rundt

Biskop Ann Helen Fjelstad Jusnes fikk kjenne naturkreftene på kroppen onsdag.

FIKK JULING: Gårsdagens storm i Lofoten satte et kraftig preg på biskop Ann-Helen Fjelstad Jusnes. Foto: Privat
FIKK JULING: Gårsdagens storm i Lofoten satte et kraftig preg på biskop Ann-Helen Fjelstad Jusnes. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Onsdag morgen herjet en kraftig storm i Lofoten. Uværet slo inn mot land og førte blant annet til at veien mellom Sandsletta og Lauvika raste ut.

Ved 7-tida sto biskop i Sør-Hålogand bispedømme, Ann-Helen Fjelstad Jusnes, hjemme på kjøkkenet i Ramberg. Hun ville oppleve uværet og valgte derfor å åpne verandadøra for overvære stormen. Da smalt det.

- Alt gikk så fort. Jeg prøvde bare å holde igjen døra da jeg ble kastet rundt og traff rekkverket med ansiktet først, sier Jusnes til Dagbladet.

Det var NRK Nordland som omtalte saken først.

Tok CT

Biskopen kom seg raskt inn igjen og fikk etter hvert tittet seg i speilet. To ordentlige blåveiser preget ansiktet, men utover dette følte hun seg fin.

- Jeg er selvfølgelig glad for at det ikke gikk verre, men det som jeg har oppdaget etter denne hendelsen er hvor fint det er med lokalsykehus, forteller Jusnes.

- Jeg dro til fastlegen min for å sjekke skadene. Da ble jeg sendt rett på sykehuset i Gravdal, hvor det ble tatt CT. Heldigvis var det ingen skader, men jeg opplevde at hendelsen ble tatt på alvor, noe som er veldig betryggende.

ØDELEGGELSE: Et voldsomt uvær traff Lofoten tirsdag kveld, og har blant annet ført til at veien mellom Sandsletta og Lauvika raste ut. Video: Bjarne Rystad. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Kommer med advarsel

Selv fortalte Jusnes om hendelsen på sin private Facebook-profil. Der skal hun ha fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra venner og kjente som har følt med henne.

- I utgangspunktet delte jeg bare bildet for å forklare hva som har skjedd. Jeg hadde ikke trodd at det skulle få så stor oppmerksomhet.

Samtidig kommer biskopen med en advarsel til alle andre som ønsker å oppleve naturkreftene på nært hold.

- Jeg har bodd i Lofoten i 37 år og opplevd mye vær og vind. Naturkreftene er rett og slett farlige, det eneste jeg er sikker på er at jeg ikke kommer til å åpne den døra igjen i slikt vær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer