Tatt etter 13 år på rømmen

Politimorderen James Hurley pågrepet i Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hele 13 år har James Hurley vært på rømmen fra britisk politi. Han ble dømt for å ha drept politimannen Francis Mason under et pengetransportran i 1988. Men etter fire og et halvt år i fengsel klarte han å stikke av fra en fangetransport sørvest i London.

Tatt i narkoaksjon

I dag ble han pågrepet i forbindelse med en politirazzia i Haag, melder Sky News. Politiet hadde mistanke om at noen hadde en cannabisfarm i et bygg, og gikk derfor til aksjon. Under aksjonen fant de store mengder dop og to engelsktalende menn. Den ene var altså Hurley. Han ble identifisert som en av Storbritannias mest ettersøkte menn da politiet tok fingeravtrykkene hans.

Lettet politienke

Enken etter politimannen, Jill, er lettet over at morderen endelig er funnet.

- Jeg er veldig glad for å høre at Hurley er tatt. Francis kommer ikke tilbake av den grunn, men Hurley skal sone for den forbrytelsen han har begått, sa hun til Sky News.

Ville avverge ranet

Frank Mason ble skutt og drept da han forsøkte å avverge verditransportranet utenfor en bank i Hemel Hampstead for snart 20 år siden, i 1988. Han var ikke på jobb da ranet skjedde, og var kledd i sivil.

MANIPULERT: I 2004 laget politiet et manipulert bilde av politimorderen slik han ville sett ut etter ti år på rømmen. I dag ble han tatt i Nederland. Foto: Metropolitan Police
MANIPULERT: I 2004 laget politiet et manipulert bilde av politimorderen slik han ville sett ut etter ti år på rømmen. I dag ble han tatt i Nederland. Foto: Metropolitan Police Vis mer

Ranerne kom seg unna med 15.000 pund i kontanter. Hurley kjørte fluktbilen etter ranet.

Men han sonte ikke mange årene før han klarte å rømme. Hurley kuttet en fangevokter i ansiktet og kom seg unna mens han ble transportert av et privat sikkerhetsfirma.

Lette uten resultat Britisk politi satte i gang en omfattende leteaksjon uten at det ga resultater. I 2004 utlovte Scotland Yard en dusør på 10.000 pund, eller nærmere 120.000 kroner.

Nå må Hurley belage seg på å bli sendt tilbake for å sone resten av dommen, skriver Times Online. Han må også forberede seg på en rettssak i forbindelse med skadene han påførte fangevokteren da han rømte i 1994. Ifølge Times Online kan han også bli tiltalt for forbrytelser i Nederland.

Tatt etter 13 år på rømmen