Tatt etter DNA-dugnad

Lars-Erik Andersen (28) var på rømmen fra fengsel. Nå er han DNA-koblet til dødsranet i Stavanger. 28-åringen, som er venn med David Toska, er siktet for ranet etter at en omfattende DNA-dugnad blant 1200 kriminelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/SOGNDAL (Dagbladet): Politiet ville ha et såkalt rettslig avhør av 28-åringen i slutten av juni, men de ga opp etter kort tid. Nå mener etterforskerne at de sitter med sikre beviser på at Lars-Erik Andersen har deltatt eller medvirket til dødsranet i Stavanger.

28-åringens DNA-profil er funnet på en gjenstand som blir satt i sammenheng med ranshandlingen i Stavanger, får Dagbladet opplyst.

DNA-dugnad

Bakgrunnen for DNA-funnet er at Oslo statsadvokatembeter for kort tid siden fikk oversendt om lag 1200 saker fra Oslo-politiet på personer som alle er dømt for forbrytelser som gir politiet adgang til å ta DNA-prøve. Det er statsadvokatene som er ansvarlig for at DNA-registreringen skjer etter rettskraftig dom.

I forrige uke skal Andersens DNA-profil ha blitt lagt inn i Kripos sitt DNA-register. 28-åringens DNA-profil ble også sjekket opp mot det såkalte sporregisteret til Kripos, som inneholder biologisk materiale fra flere hundre forbrytelser.

Dagbladet kjenner til at Stavanger-etterforskerne i lang tid har sittet med ukjente DNA-profiler som settes i sammenheng med dødsranet. Det er en av disse ukjente DNA-profilene, enkelte av de funnet i de utbrente fluktbilene i Sørmarka, som har gitt match på 28-åringen fra Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer