Tatt etter tekstmelding

«Dere må la bilen stå og løpe som faen. Politiet er etter dere!» Denne SMS-meldingen kunne politiet lese på mobiltelefonen de fant i en bil de jaktet på. Bilføreren var forsvunnet, men politiet regner saken som oppklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilføreren - som hadde kjørt på ei låvebru, slått salto med bilen og landet på taket - kom seg unna i en annen bil før politiet kom til stedet, skriver avisa Fremtiden i dag.

Da politiet kom fram til ulykkesstedet, var bilen tom, men de fant en mobiltelefon som tilhørte bileieren. Like etterpå kom en SMS-beskjed fra en kvinnelig bekjent av mannen inn på telefonen:

«Purken har ringt meg, og vært hos [navngitt person]. Dere må la bilen stå og løpe som faen. Purken er på vei tilbake til Vikersund nå, dere kan gjemme dere hos meg. [kvinnens telefonnummer].»

Politiet regner saken for grei og er relativt sikker på oppklaring:

- Flaks for oss, ler lensmannsbetjent Knut Larsen ved Modum lensmannskontor.

I kveld presiserer han overfor Dagbladet :på nettet at han foreløpig bare har snakket med bileieren over telefon. Bileieren har ikke tilstått at det var han som førte bilen - han hevder at bilen var stjålet.

Politiet vet ikke om uhellet skyldes promille:

- I utgangspunktet har vi ingen grunn til å tro at bilføreren har vært påvirket av alkohol eller andre rusmidler. Nå - så lang tid etter ulykken - er det for sent å finne ut om det har vært alkohol med i bildet, sier Larsen.

Bilføreren risikerer straff for uaktsom kjøring. Men kvinnen som sendte tekstmeldingene, risikerer strengere straff fordi hun kan ha motarbeidet politiet og tilbudt seg å holde folk på flukt skjult.