Tatt etter ti år på flukt

Pasquale Tegano er en av Italias legendariske gudfedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag pågrep det italienske politiet en av de mest ettersøkte mafiaoverhodene i Italias historie.

Pasquale Tegano begynte ifølge nyhetsbyrået Associated Press sin flukt i 1994 da myndighetene begynte for alvor å undersøke hans tilknytning til La 'Ndrangheta, Italias største mafiasyndikat med base i Calabria-regionen.

'Ndrangheta stammer fra gresk og betyr helteånd og dyd. De har også andre navn blant annet

«L'Onorata Societa»

(Det ærefulle samfunnet) eller bare det enkle og virkningsfulle

«La Famiglia »

(Familien).

Mens deres yrkesfrender i det mer kjente, Sicilia-baserte

«La Cosa Nostra »

her en streng hierarkisk ledelsesstruktur, med Bernardo Provenzano som den øverste sjef, er det familier som styrer 'Ndranghetas virksomhet.

Den sosiale posisjonen til hver familie blir bestemt gjennom et intrikat og ofte blodig spill og slektskap og innbyrdes giftermål er ofte avgjørende faktorer på vei til makttoppen.

Hver gruppe er oppkalt etter byen de kommer fra eller navnet på deres leder. Siderno-gruppen er for tiden den ledende familien i 'Ndrangheta både i Italia og Nord-Amerika.

Deres fryktede overhode er Comiso

«Vaktelen»

Commisso og flere av hans nærmeste slektninger skal være tungt involvert i mafiavirksomhet verden over.

Alle medlemmene går gjennom en spesiell opptaksseremoni. Dette skal være en serie av obskure spørsmål og svar som blir fremført i et høyt tempo på den lokale dialekten som kan være totalt uforståelig selv for italienere. Seremonien er full av blomstrende fraser om evig lojalitet og antyder grusomme avstraffelser for dem som velger å bryte med

«familien»

.

'Ndrangheta spesialiserer seg på narkotikahandel, spesielt kokain i samarbeid med karteller i Colombia og har ifølge Italias anti-mafia kommisjon passert Cosa Nostra som landets farligste og mest gjennomgripende kriminelle organisasjon.

Tiltalepunktene mot Pasquale Tegano er mange. Mord, organisert kriminalitet, utpressing og korrupsjon er noen av grunnene til at han lenge har figurert på landets liste over de 30 farligste menn på flukt.

Tegano ble arrestert sammen med tre andre familiemedlemmer i utkanten av Calabria.

Men med sine ti år på flukt er han bare en løpegutt å regne i forhold sjefen over alle sjefer Cosa Nostras legendariske gudfar Bernardo Provenzano som har greid å unnslippe politiet i snart 40 år.

  • Les mer Bernardo Provenzano her
<B>TI ÅR PÅ RØMMEN:</B> Dette udatert bilde viser den 49-år gamle Ndrangheta-lederen Pasquale Tegano som ble pågrepet i dag.
<B>TOPP SIKKERHET:</B> En væpnet politimann står vakt utenfor leiligheten der Tegano og tre medhjelpere ble arrestert.
INGEN VET LENGER HVORDAN HAN SER UT: Dette er et montasje som politiet har laget av den nå 70 år gamle Cosa Nostra-overhodet Bernardo Provenzano. Han tok over lederrollen i 1993 da den forrige sjefen Salvatore Toto Riina ble arrestert.