Tatt etter tips fra vitner

En 40 år gammel mann er pågrepet, siktet for å ha prøvd å voldta en åtte år gammel jente i utenfor Stavanger sentrum på fredag. Tips fra vitner førte til pågripelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet av politiet i dag klokka 1637. Han er 40 år, og er fra Stavanger-området.

Den siktede har ikke tilstått. Habn vil bli avhørt i løpet av kvelden.

- Jeg veit foreløpig ikke om han har tatt stilling til straffskyld, sier seksjonsleder Ernst Rossebø ved Stavanger politidistrikt til Dagbladet.no.

På en pressekonferanse i kveld sa politiet at de ikke så bort i fra at siktelsen vil bli utvidet.

Politiet fikk raskt et godt signalement av gjerningsmannen. Flere årvåkne vitner hadde sett ham, og det var på bakgrunn av signalementet og andre vitneforklaringer at mannen ble pågrepet.

- Publikums tips har vært helt avgjørende i denne saken, sier Rossebø.

Mannen hører hjemme i Stavanger-området, men har ingen fast bopel. Han er narkoman, og tidligere straffedømt, men ikke for sedelighetsforbrytelser. Ifølge NTB har den siktede 40-åringen i flere dager stått på ei liste som politiet har laget over folk de trodde kunne ha tilknytning til fredagens hendelse. Pågripelsen gikk rolig for seg.

Overgrepet skjedde ved boligområdet Gosen utenfor Stavanger sentrum ved 20-tida fredag kveld. Mora kom ut og ropte på åtteåringen. Jenta skrek tilbake, og mora la på sprang mot åstedet. Overgriperen rømte da jentas mor kom løpende.

Både jenta og mora kunne gi politiet et godt signalement av gjerningsmannen. Flere andre vitner har også kommet med tips som politiet tidlig beskrev som svært interessante.

Den åtte år gamle jente ble sendt til sykehus etter overgrepet.

JAGET VOLDTEKTSMANN: Det var i dette skogholtet åtteåringen ble forsøkt voldtatt. Overgriperen ble jaget vekk av moren, som hørte datterens skrik.