Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tatt etter tre kidnappingsforsøk i Bodø

Tidligere straffet i sedelighetssaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i 40-årene er pågrepet, mistenkt for å ha forsøkt å bortføre flere kvinner i Bodø. Mannen ble pågrepet i sitt hjem ved 22.30-tiden onsdag.

- Mannen ble pågrepet etter mange tips fra publikum og egen etterforskning i saken, forteller operasjonsleder Andre Almbakk i Salten politidistrikt til NTB.

Tirsdag formiddag ble en 22 år gammel kvinne med mannen i bilen, etter at han hadde spurt henne om veien til Nordlandsbadet. Hun skulle i samme retning, og satte seg derfor inn i bilen for å vise mannen veien. 

- Hun ba sjåføren om å stoppe for å sette henne av uten at han gjorde det, sier operasjonsleder Per Sverre Steinbakk til Avisa Nordland.

Kvinnen klarte å hoppe ut av bilen etter en kort stund.

Kvinnen beskrev sjåføren som en mann i 30-40-årene med mørkt kort hår. Han skal ha snakket nordlandsdialekt.

Også to andre kvinner skal ha blitt forsøkt bortført på denne måten tirsdag, men ingen av dem ble med mannen. Begge de to andre beskriver samme bil som den 22-årige kvinnen. Alle tre kvinnene er mellom 20 og 30 år.

Politiet har også fått inn flere rapporter om forsøk på bortføring. Den eldste episoden skal ha skjedd for rundt to uker siden, da en kvinne opplevde noe lignende som den 22 år gamle kvinnen.

Mannen er foreløpig siktet for forsøk på frihetsberøvelse.

- Vi skal nå avhøre flere vitner i saken før mannen selv avhøres. Det vil trolig bli tatt stilling til varetektsfengsling i løpet av dagen, sier operasjonslederen til NTB.

Han bekrefter at mannen er kjent for politiet fra før. Ifølge Nettavisen er han tidligere straffet for sedelighetsforbrytelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media