Tatt etter tredje rømming fra samme fengsel på to uker

Fra lavsikkerhetsfengselet i Kongsvinger.

 GJERDE, MEN IKKE INNELÅST:   Den nedlagte militærleiren på Vardåsen er nå lavsikkerhetsfengsel i Kongsvinger. I løpet av to uker har det vært tre rømminger. Foto: Jan Tomas Espedal, Aftenposten/NTB Scanpix. .
GJERDE, MEN IKKE INNELÅST: Den nedlagte militærleiren på Vardåsen er nå lavsikkerhetsfengsel i Kongsvinger. I løpet av to uker har det vært tre rømminger. Foto: Jan Tomas Espedal, Aftenposten/NTB Scanpix. .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 47 år gammel mann ble søndag morgen pågrepet av politiet etter at han rømte fra Kongsvinger fengsel timer tidligere.

Mannen er den tredje innsatte på snaue to uker som rømmer fra et fengsel i byen.

Pågripelsen skjedde i Kongsvinger sentrum, uten dramatikk, opplyser Hedmark politidistrikt klokka 08.40.

Da var det gått omkring fem timer siden politiet fikk melding fra fengselet om at den 47-årige afrikanske mannen hadde rømt fra anstalten på Vardåsen.

Lav sikkerhet
- Dette er en anstalt med lav sikkerhet, og da er ikke fangene innelåst. Han har hoppet ut av et vindu og tatt seg over et gjerde, sa operasjonsleder Trond Sulen til NTB.

Rømmingen ble observert via fengselets kameraovervåking.Søndag morgen ble mannen, som er dømt for brudd på utlendingsloven, ivaretatt av helsevesenet.

Han var nedkjølt etter å ha vært ute gjennom natten.Kongsvinger fengsel holder til to steder i byen og har i alt 117 plasser, går det fram av fengselets nettsider. På Vardåsen like nord for byen ligger fengselets nye del, og i sentrum ligger den eldre delen.

Det er bare snaue to uker siden to innsatte klarte å rømme fra den gamle delen av Kongsvinger fengsel. Etter en omfattende leting med helikopter, hunder og bilpatruljer ble de pågrepet etter tre timer bak et industribygg i byen.

(NTB).