Tatt for apestrek på flytur i USA

Amerikaner smuglet med seg apekatt inn på flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå kan den amerikanske mannen vente seg et oppgjør med politiet etter apestrekene.

Inni hatten på vei inn på inneriksflyet hadde nemlig amerikaneren en levende apekatt.

Og det er altså ikke lov.

Turnet i håret

I løpet av flyturen fra Fort Lauderdale i delstaten Florida til New York krøp apen fram og begynte å turne i mannens hestehale. Dette oppfattet dessverre en del medpassasjerer som uakseptabel oppførsel fra apens side.

Da medpassasjerer klagde, satte mannen apekatten i det ledige setet ved siden av seg, og der oppførte den seg upåklagelig på resten av turen.

Tatt til avhør

Men det skulle dukke opp flere skjær i sjøen for amerikaneren og hans lille venn. På LaGuardia-flyplassen i New York sto politiet klare og tok med seg både mann og ape til avhør, opplyste en talsmann for flyselskapet Spirit Airlines onsdag.

I POLITIAVHØR: Det var kanskje en apekatt av denne typen som havnet i politiavhør etter å ha turnet i eierens/tyvens hestehale ombord på et amerikansk fly. Nå risikerer eieren å havne bak lås og slå. Foto: SCANPIX
I POLITIAVHØR: Det var kanskje en apekatt av denne typen som havnet i politiavhør etter å ha turnet i eierens/tyvens hestehale ombord på et amerikansk fly. Nå risikerer eieren å havne bak lås og slå. Foto: SCANPIX Vis mer

Det viste seg at mannen hadde tatt med seg apen da han skulle reise hjem fra et besøk i Perus hovedstad Lima. Og det er definitivt ikke lov.

Det er selvfølgelig nyhetsbyrået AP som melder dette.