Tatt for drapet på Mitja (9)

Pedofilidømte Uwe Kolbig forsøkte å kaste seg foran toget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tysk politi har i ei uke jaktet på den pedofilidømte Uwe Kolbig (43), som er mistenkt for å ha seksuelt misbrukt og drept den ni år gamle gutten Mitja Hofman.

Tidlig torsdag morgen ble den pedofilidømte forbryteren pågrepet i Leipzig etter en voldsom politiaksjon der over 200 politimenn med helikoptre og hundepatruljer deltok, skriver Aftonbladet.

Kastet seg foran toget

Kolbig var da i ferd med å kaste seg foran et tog i et desperat forsøk på å ta livet av seg. Hardt skadd ble han plukket opp av politiet og sendt på sykehus. Dermed var jakten over

Uwe Kolbig er tidligere straffedømt fire ganger for seksuelle overgrep mot barn i hjemlandet.

Da den tyske guttungen Mitja Hofman forsvant fra sitt hjem utenfor Leipzig den 22. februar kom Kolbig fort i politiets søkelys.

Den siste observasjonen som ble gjort av guttungen, via et overvåkningskamera på trikken, viser nemlig Mitja side om side med Uwe Kolbig.

Kvalt og misbrukt

DET SISTE BILDET: Her sitter den drepte guttungen Mitja Hofmann på trikken sammen med sin antatte drapsmann Uwe Kolbig (43). Etter ei uke på rømmen ble Kolbig pågrepet torsdag morgen. Foto: SCANPIX/EPA
DET SISTE BILDET: Her sitter den drepte guttungen Mitja Hofmann på trikken sammen med sin antatte drapsmann Uwe Kolbig (43). Etter ei uke på rømmen ble Kolbig pågrepet torsdag morgen. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

To dager seinere ble Mitja funnet kvalt og seksuelt misbrukt i en kolonihage i utkanten av Leipzig. Kolbig bodde mindre enn 150 meter unna stedet der liket av Mitja ble funnet.

Guttungen ble funnet etter et tips fra en av hytteeierne i kolonihagen.

De siste vitneobservasjonene av den vesle guttungen forteller at han ikke gikk av trikken på sitt vanlige stopp den skjebnesvangre dagen han forsvant.

I stedet tok han trikken tre stopp videre for å gå på et bakeri der han traff han den notoriske seksualforbryteren Uwe Kolbig. Her kjøpte de seg kaker med syltetøy som de spiste før de forlot bakeriet sammen.

Siden har ingen sett Mitja i live.

Skapte debatt

Drapet på Mitja Hofman skapte en voldsom debatt i Tysland om hvorvidt pedofilidømte skal kunne gå fritt omkring.

Naboene til den antatte drapsmannen reagertye med sjokk og avsky da de forsto at de hadde hatt en pedofil seksualforbryter i nabolaget uten å vite det.

Hofman ble funnet ikke langt fra åstedet der Mitja ble funnet, og politiet mener han gjemte seg i skogområdene rundt kolonihagne i forstaden Scheudkitz der han bodde.

Det er uvisst hvor hardt skadd Kolbig er, og om han vil bli i stand til å gjennomføre noen rettssak.

<B>FARVEL: Medelever og lærere sørget over tapet av den vesle MItja, som ble minnet med bilde, lys og blomster på skolen der han gikk.
<B>MANNGARD:</B> Over 200 politimmenn har i ei uke lett etter den pedofilidømte drapsmannen Uwe Kolbig