Tatt for drapstrusler mot Høybråten

Politiet fikk sporet en SMS-melding med trusler mot Dagfinn Høybråten og Kjell Magne Bondevik til en 46 år gammel mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Ellingsen

Han er pågrepet og siktet for trusler. De alvorlige truslene ble framsatt via en SMS-melding til Dagbladet for ei uke siden. Politiet tok drapstruslene på alvor, og skjerpet umiddelbart sikkerheten rundt Høybråten. Statsminister Bondevik har livvakter døgnet rundt.

Dagbladet får opplyst at politiet fikk sporet meldingen til mannens mobil ved hjelp av utskrifter fra hans mobilselskap.

Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, og skal ha forklart for politiet at han ikke husker å ha sendt meldingen.

Varetektsfengslet

Mannen ble pågrepet på fredag, og i går ble han varetektsfengslet i to uker i Oslo tingrett.

- Jeg har ikke behov for å skade noen, skal han ha forklart i avhør.

46-åringen skal ha forklart at han hadde drukket alkohol blandet med medisiner før meldingen ble sendt forrige tirsdag.

Politiet mener det er lite sannsynlig at noen andre kan ha lånt mobilen og sendt meldingen. 46-åringen står registrert med en oppringning til sin far og en til en kamerat like etter trusselmeldingen.

Politiet tror heller ikke truslene har noen sammenheng med mediestormen om KrFs standpunkt til homofile.

46-åringen skal ha gitt uttrykk for at han ønsker hjelp, og derfor aksepterte han politiets begjæring om to ukers varetekt.

Psykiatrisk legevakt

- Siktede ble framstilt for psykiatrisk legevakt på fredag, og de konkluderte med at han ikke trengte innleggelse, sier politiadvokat Mette Haldorsen.

Oslo tingrett forutsetter at han blir framstilt for politilege så raskt som mulig, slik at legen kan foreta en prejudisiell observasjon.

- Det er fint at politiet nå mener å ha arrestert den som framsatte trusler mot regjeringen, sier Kjell Magne Bondevik til Dagbladet via informasjonssjef Øivind Østang.

Ut over dette ønsker verken helseministeren eller statsministeren å kommentere varetektsfengslingen av mannen.

TRUET: Helseminister Dagfinn Høybråten.