Tatt for fyllekjøring to ganger på fire timer: - Det blir ikke mer kjøring i dag

«Langt fra edru».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 01.17 i natt ble en mann i 20-årene stoppet av politiet i området Førre i Tysvær utenfor Haugesund. De nødvendige prøvene ble tatt, førerkortet beslaglagt og sak opprettet.

Deretter ble føreren, som man kanskje skulle tro hadde lært en lekse, sendt avsted. Men så enkelt var det ikke.

Tatt igjen Klokka 05.31 stopper nemlig politiet den samme bilen, og bak rattet sitter den samme mannen i 20-årene.

Som politiet selv beskrev det i loggen var han «langt fra edru», og han nektet for å ha vært i kontakt med politiet tidligere på kvelden.

Prosedyren fra tidligere på kvelden ble gjentatt. Prøver tatt og sak opprettet, denne gangen også for å kjøre uten førerkort (som ble beslaglagt tidligere på kvelden).

Ikke dagligdags Dagbladet snakker med operasjonsleder Tore Frøyland-Jensen i sekstiden. Da har han akkurat vært nede og sett til mannen som får overnatte på politihuset i natt.

- Jeg var akkurat nede og spurte hvordan han hadde det. Han påsto at han hadde det bra, men det blir ikke noe mer kjøring i dag, sier Frøyland-Jensen.

Fra mannen ble stoppet første gang til han ble stoppet igjen gikk det fire timer og 14 minutter. Selv om det ikke skjer hver dag, har Frøyland-Jensen vært borti lignende tidligere.

- Det hender. Det er ikke vanlig, men jeg har sett det før med enda kortere intervaller. Men det er heldigvis ikke dagligdags, sier han.