Tatt for legedrapet

Intens jakt på asylsøkeren Kamel Mellah (37) etter drapet på lege Stein Sjaastad (58) i Oslo sentrum i dag. - Vi er veldig lettet, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  Politiet bekrefter på en pressekonferanse i kveld at Kamel Mellah (37) er tatt for drapet på legen Stein Sjaastad (58) tidligere i dag. 37-åringen ble pågrepet i 20-tida.

- Vi er veldig lettet for at han er tatt. Nå kan folk føle seg trygge igjen, sier seksjonsleder Finn Abrahamsen.

Pågrepet hjemme

Mellah ble pågrepet ved Bjerke studenthus i Oslo, der han bor. Politiet har hatt studenthuset under oppsikt siden formiddagen.

Ifølge politiet gjemte algerieren seg på nabohybelen, men politiet gjennomsøkte mange andre av de 270 hyblene i bygningen før de fant ham. Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk.

Det er ikke klart hvordan han kom seg inn i nabohybelen.

Kamel Mellah befinner seg nå på politistasjonen på Grønland og skal avhøres i morgen formiddag. Han vil bli siktet for forsettlig drap, men får trolig ikke oppnevnt forsvarer før i morgen.

Intens jakt

Tatt for legedrapet

Store væpnede politistyrker har lett etter 37-åringen siden politiet fikk melding om drapet på Centrumsklinikken ved Sentrum Scene i Oslo sentrum klokka 12.37 i dag. 

Mellah ble i kveld etterlyst med navn og bilde av Oslo-politiet, etter at politiet først ikke ville identifisere ham overfor publikum i frykt for at Mellah fulgte med på mediedekningen av jakten på ham.

Det er på det rene at Mellah var pasient hos Sjaastad, men motivet for drapet kan ikke politiet si noe om ennå.

- Aggressiv mot helsepersonell

Politiet ba i kveld helsepersonell være spesielt oppmerksom på den farlige 37-åringen, i tilfelle han oppsøkte dem for å få hjelp de nærmeste timene etter drapet. Algerieren kan selv ha blitt skadet i angrepet på Sjaastad, men Abrahamsen kan ikke bekrefte at det var kamp før legen ble drept.

- Vi ombestemte oss og gikk ut med navn og bilde etter at det i kveld kom fram at Mellah tidligere har vært svært aggressiv mot helsepersonell en rekke ganger. Dette er opplysninger som vi ikke hadde tidligere i dag, sier Abrahamsen til Dagbladet.no.

Politiet mente tidlig i ettermiddag at de hadde identifisert mannen som drepte den 58 år gamle legen sin med flere knivstikk i halsen og brystet, og gikk ut med følgende etterlysning: 

«Mistenkte er ca. 170 centimeter høy, har mørkt kort hår og er ubarbert. Han var ved anledningen iført en sort parkas med skinn på hetta, dongeribukser og mørke skinnsko, og bar på en mørk sekk. Det er usikkert om mistenkte selv ble skadet i forbindelse med drapet.»

Fikk avslag på asylsøknad 

DREPT: Liket av Stein Sjaastad fraktes ut fra bygningen i Oslo sentrum i 17-tida. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT/DAGBLADET.NO
DREPT: Liket av Stein Sjaastad fraktes ut fra bygningen i Oslo sentrum i 17-tida. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT/DAGBLADET.NO Vis mer

Mellah har bodd i Norge i rundt ett år, hovedsakelig i Midt-Norge, men har fått avslag på asylsøknaden sin fra Utlendingsdirektoratet.

37-åringen har klagd på avgjørelsen, men utlendingsnemnda har ennå ikke behandlet denne klagen.

Politiet skal nå sikre tekniske spor fra Mellah og hybelen hans.

Drapsvåpenet er så langt ikke funnet.

ANSPENT: I timevis etter at Mellah ble pågrepet, holdt væpnet politi vakt ved inngangen til Bjerke studenthjem.
BESLAG: Tekniske etterforskere fra politiet bar seint i kveld ut flere gjenstander fra hybelkorridoren der Mellah holdt seg skjult.
ÅSTEDET: Væpnet politi utenfor bygningen der Stein Sjaastad hadde legekontor.
TATT: Kamel Mellah (37).
- VELDIG LETTET: Seksjonssjef Finn Abrahamsen på kveldens pressekonferanse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer