Tatt for medlemsjuks og dømt til å betale tilbake 17 millioner: Likevel får de hundretusner i offentlig støtte

Selv etter at SOS Rasisme ble dømt for omfattende medlemsjuks, fortsatte det offentlige å gi store beløp til organisasjonen.

DØMT, MEN FÅR STØTTE: SOS Rasisme er dømt for medlemsjuks to ganger. Senest i fjor utbetalte det offentlige store summer til organisasjonen i støtte, blant annet på grunnlag av medlemstall organisasjonen innrapporterte selv. 
Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix
DØMT, MEN FÅR STØTTE: SOS Rasisme er dømt for medlemsjuks to ganger. Senest i fjor utbetalte det offentlige store summer til organisasjonen i støtte, blant annet på grunnlag av medlemstall organisasjonen innrapporterte selv. Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste årene har pengene fortsatt å strømme inn til SOS Rasismes bankkontoer fra offentlige givere, til tross for at den skandaliserte organisasjonen er dømt to ganger for medlemsjuks i retten.

Allerede i 2009 ble det offentlig kjent at organisasjonen var under gransking.

Siden den gang har skattebetalernes penger blant annet finansiert:

• Over 400 000 kroner i driftsutgifter og kontorleie• nytt kjøkkenutstyr• nye multimedia pc-er• oppstart av egen kafé• nytt videokamera og filmprojektor• støtte til en rekke aktiviteter

Det viser dokumenter Dagbladet har fått tilgang til.  Skylder 17 millioner Sommeren 2011 politianmeldte daværende statsråd Audun Lysbakken (SV) politianmeldte for bedrageri. Etterforskningen startet samme år og er ikke avsluttet.

Men SOS Rasisme er dømt til å betale tilbake 17 millioner kroner de mottak i offentlig støtte i 2007, 2008 og 2009 etter to søksmål fra støttegivere (se faktaboks). Søknader de sendte inn til nasjonale støttegivere i 2010 ble avvist på grunn av mistanker om medlemsjuks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer