Tatt for Munch-ran

En mann er pågrepet siktet for ranet av «Skrik» og «Madonna».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen er i 30-årene. Han er siktet for medvirkning til ran av de to sjeldne kunstskattene, melder NRK.

Oslo politidistrikt opplyser at de ikke utelukker flere pågripelser i saken.

De to berømte maleriene er ikke kommet til rette, men politiet er optimistiske til at etterforskningen vil gi resultater og at bildene vil bli bragt tilbake til Munch-museet.

I følge politiet vil den siktede blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett på mandag.

Sammenheng

Oslo-politiet uttalte nylig at de så en sammenheng mellom NOKAS-ranet i Stavanger og ranet av Munchs kunstskatter. Politiet antydet at kunstkuppet var en avledningsmanøver i forbindelse med Stavangeranet som ga skurkene nesten 60 millioner kroner i utbytte.

Tidligere denne uken fikk NOKAS-etterforskerne to store gjennombrudd etter at to av de sentrale siktede i saken ble pågrepet i Kosovo og Spania.

Nå kort tid etter går politiet til pågripelse i Munch-saken.

SIKRER BEVIS: En polititjenestemann finner et brannslukningsapparat som ble brukt til å skjule bevis etter Munch-ranet. Foto: SCANPIX
SIKRER BEVIS: En polititjenestemann finner et brannslukningsapparat som ble brukt til å skjule bevis etter Munch-ranet. Foto: SCANPIX Vis mer

Krevende etterforskning

Munch-museet ble ranet av tre menn søndag 22. august i fjor. To menn stormet inn i museet, mens turister var vitne til at de rev bildene av veggene. En tredje person satt i en bil utenfor museet og kjørte vekk i full fart.

Bilen ble funnet kort tid etter. Den var da sprayet innvendig med en brannslukningapparat for å skjule spor.

Bildene «Skrik» og «Madonna» har en antatt markedsverdi på 700 millioner kroner. De var ikke forsikret.

ETTERLYST:</B> Videoopptakene fra museets sikkerhetsanlegg var svært dårlige og har ikke hjulpet politiet stort. I ettertid er det investert 50 millioner kroner i nye sikkerhetssystemer på museet.