Tatt for øldrikking igjen

Jenna Bush, en av president George W. Bushs 19 år gamle tvillingdøtre, ble i går fratatt førerkortet og ilagt en bot på nærmere 5 000 kroner for å ha drukket øl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldersgrensen for kjøp og konsum av alkohol er 21 år i Texas, og møtet med lovens lange arm er det andre på få uker for den unge frøken Bush.

I midten av mai ble Jenna Bush tatt for å drikke øl, og dømt til seks timers samfunnstjenestene, deltakelse på kurs om alkoholbevissthet samt gitt en prøvetid med klar beskjed om å holde seg unna trøbbel.

To uker senere ble hun tatt på nytt idet hun forsøkte å kjøpe en Margarita-drink på Austin-restauranten Chuy's, ved hjelp av et falsk identitetskort.

Fordi prøvetiden ikke var ute fant dommer Kerrie Key å måtte statuere et eksempel for den amerikanske presidentens tørste datter, og idømt henne en bot på 500 dollar, om lag 4.700 kroner, samt 940 kroner i saksomkostninger. Hun ble også fratatt førerkortet for 30 dager.

Tvillingsøsteren Barbara ble også tatt på fersken på Chuy's 31. mai, med en Margarita-drink og et glass tequila på bordet foran seg.

For dette fikk hun åtte timers samfunnstjeneste, samt i likhet med sin søster beskjed om å møte opp på et kurs om alkoholbevissthet.

President Bush, som fredag feiret 55-årsdagen på familiens landsted i Kennebunkport i Maine, ville ikke kommentere tvillingdøtrenes lovbrudd, men sa fredag at han regnet med å høre fra de to studinene med det første.

En talsmann for Det hvite hus, Ari Fleischer, understreket at presidenten og hans hustru anser døtrenes møte med loven for å være en privatsak.

- Som dere vet er saker som har med familien å gjøre en familiesak, og ingen regjeringssak. Dette er ikke en sak Det hvite hus kommer til å blande seg bort i, sa Fleischer.

(NTB)

TØRSTE DØTRE: President Bushs døtre - Jenna (til venstre) og Barbara.