POLITIET BRUKTE SJOKKGRANATER:  Den yngste av de to drapsmistenkte brødrene ble pågrepet i en leilighet i Uddevalla søndag ettermiddag. Foto: Expressen.
POLITIET BRUKTE SJOKKGRANATER: Den yngste av de to drapsmistenkte brødrene ble pågrepet i en leilighet i Uddevalla søndag ettermiddag. Foto: Expressen.Vis mer

Tatt for trippeldrap på nære venner

Pengekrangel kan være motiv for drapene som ryster Sverige. Politiet brukte sjokkgranater i leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to brødrene som er mistenkt for det rystende trippeldrapet i den svenske byen Uddevalla natt til lørdag, er nære venner av de tre drapsofrene.

Gøteborgs-Posten skriver at et oppgjør om gjeld er et sannsynlig motiv for drapene, med referanse til en anonym politikilde som kjenner godt til de involverte.

Ifølge lokalavisa Bohusläningen dro de tre drapsofrene fredag kveld til Landvetter flyplass utenfor Göteborg for å hente den eldste av de nå drapsmistenkte brødrene, som kom fra utlandet.

En av de drepte mennene skal ha hatt gjeld til 22-åringen som ble hentet på flyplassen. 

Det var en jogger som alarmerte politiet ved 07-tiden lørdag morgen. På en løpetur i et fredelig boligområde i Uddevalla, oppdaget han en død person i baksetet på en bil. Og like i nærheten lå to døde personer på bakken.

Politiet gikk tidlig ut med at alle tre var skutt og drept der de ble funnet, mellom klokka 01 og 01.30 på natta.

- Hun var på feil sted
Drapsofrene Alaa Farraj (21), Rawand Aziz (22) og en 18 år gammel kvinne er alle fra Uddevalla.

18-åringen var kjæreste med en av de to mennene, og flere venner har fortalt svenske medier at hun var på feil sted til feil tid.

Hun var ikke kjent av politiet, i motsetning til de to andre drapsofrene og de to drapsmistenkte brødrene.

Alle fire er dømt for grov mishandling i samme sak, opplyste svensk politi søndag kveld.

Sjokkgranater
Store politistyrker gikk til aksjon mot en leilighet i Uddevalla søndag ettermiddag, og brukte sjokkgranater for å pågripe den yngste av
de to drapsmistenkte brødrene.

Den eldste av brødrene ble pågrepet en times tid seinere.

Ifølge advokaten var han da på vei til politiet for å melde seg selv etter at han hadde hørt han var i søkelyset for drapene.

Hans advokat sier at 22-åringen nekter enhver befatning med drapene.

- Han synes situasjonen er helt absurd. De to mennene som ble skutt er er svært nære venner av min klient. Først var det helt absurd for han å få høre om drapene. Og så ble det enda mer absurd da han fikk vite at han er mistenkt, sier advokat Bo Hallberg til Aftonbladet.

Ett av drapsofrene er også dømt for narkotikakriminalitet, brudd på våpenloven og trusler mot offentlig tjenestemann.