Tatt for USS Cole-attentatet

Al-Qaidaer fra Jemen overgav seg etter aksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mannen som blir identifisert som al-Nagar overgav seg etter at han var blitt omringet av Jemens sikkerhetsstyrker i et hus i Lawdar, en by 25 mil sørøst for hovedstaden San'a, sier en anonym kilde til nyhetsbyrået AP.

Mannen skal ha vært sentral i attentatet mot det amerikanske marinefartøyet USS Cole, hvor 17 amerikanere mistet livet i år 2000.

Al-Qaidaren skal ha vært mellommann mellom to selvmordsbombere og al-Qaida-sympatisører i byen Aden, som hjalp til med å skaffe båten som ble brukt under aksjonen. Båten ble fylt med sprengstoff og kjørt inn i skutesida til USS Cole hvor den eksploderte.

Osama bin Ladens terrornettverk har fått skylda for attentatet.

I mars i år pågrep jemenske styrker ti militante muslimer som de mener har hatt tilknytning til aksjonen. De ti rømte fra en fengsel i fjor. Ytterligere to al-Qaidaere skal ha blitt pågrepet denne måneden.

APs kilde avslører ikke nøyaktig når al-Nagar og de to andre ble arrestert, og kilden gir heller ingen opplysninger om de to andre som skal være tatt. Al-Nagar antas også å være bare mannens fornavn.

Alle tre avhøres nå i Jemens hovedstad San'a, opplyser kilden.

Jemen ligger på sørspissen av Den arabiske halvøy, er bin Ladens opprinnelige hjemland og har lenge vært tilholdssted for militante aktivister.

Landets regjering har likevel alliert seg med USA etter terrorangrepene den 11. september 2001. Amerikanske styrker får også lov til å trene i Jemen.

<B>USS COLE-ANGREPET: 12. oktober 2000 ble destroyeren USS Cole angrepet av selvmordsbombere i Jemen.
TATT IGJEN: Disse to karene ble tatt i mars i år, etter at de rømte fra fengselet i Jemen i fjor. Både Jamal al-Badawi (t.v.) og Fahd al-Qusaa (t.h.) skal være al-Qaidaere og hatt befatning med USS Cole-aksjonen.
<B>ANGREP SUPERTANKER: Denne franske supertankeren ble utsatt for et angrep likt med USS Cole utenfor Jemens havneby al-Mukalla den 6. oktober 2002..
<B>AL-QAIDAERE DREPT: Et ubemannet amerikansk fly avfyrte raketten som pulveriserte denne bilen i Jemen den 4. november 2002. I bilen skal to mistenkte al-Qaidaer ha befunnet seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer