Tatt i 123 i 50-sone

En 18 år gammel bilist fikk førerkortet inndratt - samme dagen som han fikk sertifikatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han hadde lappen i mindre enn en dag. Han fikk den i dag, og mista den i kveld, klokka 22.15, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Han forteller at en sivil trafikkpatrulje i Stavanger ble oppmerksom på bilen mandag kveld. De målte hastigheten til 123 kilometer i timen i 50-sone. I bilen satt en 18 år gammel mann - som hadde fått lappen samme dag.

- Dette kan resultere i tap av førerkortet i 30 til 33 måneder. I tillegg må fører gjennomføre en ny førerprøve. En slik overtredelse gir normalt sett en ubetinget fengselsreaksjon. Men det er forutsetter en eventuell dom. Slik saken står nå, er det en veldig alvorlig fartsovertredelse.

Førerkort beslaglagt

Det er foreløpig ikke opprettet sak da Dagbladet snakker med politiet mandag kveld. Politiet er fremdeles i kontakt med bilisten. Fenne-Jensen vet ikke hvordan bilisten stiller seg til førerkortbeslaget.

- Uansett vil politiet, basert på målingen, ta førerkortet i beslag. Så vil det eventuelt bli opprettholdt av påtalemyndigheten i første omgang. Hvis denne målingen er godkjent på alle måter, er det naturlig at overtredelsen blir ført for retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer