Tatt i 123 i 50-sone

En 18 år gammel bilist fikk førerkortet inndratt - samme dagen som han fikk sertifikatet.

Publisert
Sist oppdatert

- Han hadde lappen i mindre enn en dag. Han fikk den i dag, og mista den i kveld, klokka 22.15, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Han forteller at en sivil trafikkpatrulje i Stavanger ble oppmerksom på bilen mandag kveld. De målte hastigheten til 123 kilometer i timen i 50-sone. I bilen satt en 18 år gammel mann - som hadde fått lappen samme dag.

- Dette kan resultere i tap av førerkortet i 30 til 33 måneder. I tillegg må fører gjennomføre en ny førerprøve. En slik overtredelse gir normalt sett en ubetinget fengselsreaksjon. Men det er forutsetter en eventuell dom. Slik saken står nå, er det en veldig alvorlig fartsovertredelse.

Førerkort beslaglagt

Det er foreløpig ikke opprettet sak da Dagbladet snakker med politiet mandag kveld. Politiet er fremdeles i kontakt med bilisten. Fenne-Jensen vet ikke hvordan bilisten stiller seg til førerkortbeslaget.

- Uansett vil politiet, basert på målingen, ta førerkortet i beslag. Så vil det eventuelt bli opprettholdt av påtalemyndigheten i første omgang. Hvis denne målingen er godkjent på alle måter, er det naturlig at overtredelsen blir ført for retten.

Fenne-Jensen sier bilisten, så vidt han vet, stanset på signal fra politiet.

- Tenk litt

Hendelsen fant sted i Storhaugtunnelen i Stavanger. Normalt sett er den en trafikkert tunnel, opplyser Fenne-Jensen.

- Hvor ofte ser dere så grove fartsovertredelser i dette området?

- Akkurat i den tunnelen har jeg nok ikke opplevd å ha hørt om en så høy overtredelse. Men det er klart, vi hører jo fra tid til annen om grove fartsovertredelser - både i høyere og lavere soner. Så det er ikke helt ukjent. Men på den konkrete strekningen har jeg ikke hørt en såpass høy overtredelse.

Fenne-Jensen fortsetter:

- Det går vel ikke an å ha førerkortet i kortere tidsrom enn det denne 18-åringen hadde. Om det er det er en oppfordring her, så er det dette: Ta vare på førerkortet, om du er ung eller gammel. Og tenk litt gjennom eventuelle konsekvenser høy fart kan medføre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer