Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tatt i 185 km/t i 80-sonen med Mini Cooper

Nå har han verken førerkort eller bil.

FOTGJENGER: Mannen ble stopper i en Mini Cooper. Nå har han verken førerkort eller bil. Illustrasjonsfoto: Phil Talbot/REX/NTB scanpix
FOTGJENGER: Mannen ble stopper i en Mini Cooper. Nå har han verken førerkort eller bil. Illustrasjonsfoto: Phil Talbot/REX/NTB scanpix Vis mer

En mann i 30-åra fra Oslo er siktet på tre punkter i Vegtrafikkloven etter at politiet målte ham til 185 kilometer i timen i 80-sonen.

Mann ble stoppet ved Lillestrøm onsdag 31. juli rundt klokka 23.30. Nå har politiet beslaglagt bilen hans, en Mini Cooper, og fratatt ham førerkortet.

Han er både siktet for fartsoverskridelsen, for å ha nektet å stoppe for politiet og for å ha trimmet bilen.

Den siktede har selv sagt at han er uskyldig, og at det var en kamerat, som skulle fikse bilen, som satt i førersetet den aktuelle natta. Han ønsker ikke å oppgi navnet til kameraten, angivelig fordi politiet behandlet ham - og hunden hans - dårlig under pågripelsen.

Retten skriver i en kjennelse at de ikke fester lit til siktedes forklaring. De mener at forklaringen ikke virker fornuftig, samtidig som beskrivelsen politiet har gitt av sjåføren kan passe med siktede.

Rettsbehandlingen skyldtes at mannen motsatte seg beslag av førerkort og bilen.

Han fikk ikke medhold, og retten skriver i kjennelsen at den ikke vurderer beslagene som et uforholdsmessig inngrep.

- Formålet med beslaget er å sikre gjennomføring av tekniske undersøkelser av bilen. Beslaget er etter rettens syn tilstrekkelig begrunnet.

Rettssaken mot mannen er så langt ikke berammet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling