Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tatt i å lyve

Thorbjørn Jagland fikk den pinlige oppgaven å måtte unnskylde stortingsrepresentant Ane Tømmerås oppførsel. Tømmerås skal ha løyet om høyesterettsjustitiarius Carsten Smith, melder TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smith var svært kritisk til Ap-kvinnenes såkalte tipshefte til de partiutnevnte kvinnelige lekdommerne. Han kalte dette for «et klart overtramp overfor domstolene».

Saken ble tatt opp på Arbeiderpartiets gruppemøte onsdag, hvor Ane Sofie Tømmerås skal ha fortalt at hun selv hadde snakket med Carsten Smith og at han hadde nyansert kritikken sin. I ettertid har hun benektet overfor TV 2 å ha sagt dette.

Partileder Thorbjørn Jagland sier at man ikke skal misbruke en tredjeperson - eller sitere en tredjeperson feilaktig i et internt gruppemøte.

- Med en gang jeg ble klar over at den opplysningen Tømmerås ga i stortingsgruppen ikke var riktig, så tok jeg initiativ til at dette skulle bli rettet opp i forhold til stortingsgruppen slik at misforståelsen ikke skulle leve videre, sier Jagland til TV 2.

Jagland skal selv ha tatt kontakt med Carsten Smith i dag for å beklage det inntrufne.

(NTB)