Tatt i Nederland da de solgte tjuvgodset

De fem mennene som er pågrepet etter millionkunstranet i Oslo avslørte seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Tidlig i september i år ble galleriet Kaare Berntsen i Oslo frastjålet kunst for omtrent 10 millioner kroner.Tyveriet har blitt hemmeligholdt fram til nå, i likhet med tyveriet av litografiet «Løsrivelsen II» av Edvard Munch.Fem menn er pågrepet for tyveriet fra Kaare Berntsen.

- Det skjedde i forbindelse med flytting. Galleriet byttet lokaler, og alt som var i de gamle lokalene ble da flyttet til ulike lagre. Fra det ene ble det stjålet malerier, juveler og antikviteter for omtrent ti millioner kroner, sier John Roger Lund, lederen av etterforskningsenheten for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.Ifølge Aftenposten.no stjal tyvene blant annet malerier av Sam Francis, Thomas Fearnley og Erling Enger.

- Kunsten ble etterlyst internasjonalt og nasjonalt. På bakgrunn av det kom nederlandsk politi i september over tre personer som solgte deler av tjuvgodset, sier Lund. Erkjenner straffskyld- De tre ble pågrepet og tatt til Norge for avhør. Seinere har vi også pågrepet to andre personer. Vi fant en del av tjuvgodset da vi gjennomførte ransaking i boligen til disse, sier Lund.De fem har alle delvis erkjent straffskyld. De skal ha hatt ulike roller; enkelte av dem gjennomførte selve tyveriet, mens andre oppbevarte kunsten og andre igjen stod for heleriet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer