Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tatt i Oslo

En 48 år gammel nederlandsk statsborger, bosatt i Oslo, er siktet for drap på sin kone i Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederlandsk politi leter etter liket av kona i mannens hage i en småby utenfor Eindhoven.

Oslo-politiet har i to dager ransaket og fotografert nederlenderens bopel i Oslo etter anmodning fra nederlandsk politi.

Oslo tingrett besluttet at ransakingen skulle gjennomføres, etter å ha gått gjennom opplysningene fra den nederlandske etterforskningen.

Au pair døde

Det var i januar 2001 at nederlenderens kone forsvant fra deres felles hjem i Nederland. Etter det Dagbladet erfarer, skal 48-åringen ha sagt at kona dro hjem til Filippinene. Dette tviler nederlandsk politi på.

En filippinsk au pair skal også ha blitt funnet død i parets hjem seks måneder etter at kona forsvant, uten at dette ledet til noen mistanke mot mannen.

Ifølge Eindhovens Dagblad skal det være nye opplysninger fra kriminaljournalist Peter R. Freeze, som har fått politiet til å gjenåpne saken.

-  Vi har bistått nederlandsk politi i en forsvinningssak, med ransakelse på bopelen til en nederlandsk statsborger. Mannen er siktet og sitter i varetekt. Det er hans filippinske kone som er forsvunnet. Det har ikke kommet noen begjæring om utlevering til Nederland, sier politiadvokat Tor Henning Knudsen ved Oslo politidistrikt.

image: Tatt i Oslo

Graver etter lik

Nederlenderen flyttet til Norge i første halvdel av 2002 med sin unge sønn, og har bodd flere steder i Oslo-området. Han er lege, og skal jobbe for et legemiddelfirma.

Dagbladet var i går i kontakt med flere naboer av mannen som alle fortalte at han holdt seg for selv, og hadde lite kontakt med omverdenen.

I går begynte arbeidet med å grave opp hagen i huset han eier i Nederland - på leting etter levningene av kona. Gravearbeidet skal ikke ha gitt noen funn i går.

Tror kona lever

Advokat Peter Nørgaard er oppnevnt som forsvarer for 48-åringen.

-  Jeg har bare hatt et kort møte med ham, da det ble besluttet at han skulle pågripes i forbindelse med ransakingen, og jeg kjenner ikke detaljene i den nederlandske etterforskningen. Vi forventer at han blir løslatt i dag, sier Nørgaard til Dagbladet.

Etter det Dagbladet forstår mener nederlenderen selv at kona er i live, og at det ikke har skjedd noen forbrytelse.

Ifølge Eindhovens Dagblad har han tidligere fortalt politiet at han mottok telefonsamtaler fra kona etter at hun skal ha forlatt ham og reist tilbake til Filippinene.

GJENÅPNET SAK: Nederlandsk presse følger politiets etterforskning av forsvinningssaken fra 2001.
SKJULER LIK? Nederlandsk politi mistenker at levningene av en 31 år gammel kvinne er begravet i denne hagen i en småby utenfor Eindhoven. Ektemannen er siktet for drap av nederlandsk politi, og pågrepet i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media