Tatt imot som Natos store helt

Generalsekretær, Jens Stoltenberg, feirer Natos 70-årsjubileum som forsvarsalliansens store helt.

UTENRIKSMINISTER: Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) om talen generalsekretær Jens Stoltenberg holdt i Kongressen. Video: Vegard Kvaale Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Utenriksministrene fra alle Natos 29 medlemsland er samlet i Washington D.C. for å feire forsvarsalliansens 70-årsjubileum. For generalsekretær Jens Stoltenberg har de siste dagene vært en lang parademarsj.

USAs president Donald Trump mente Stoltenberg gjorde en «fantastisk jobb» da de to møttes i Det hvite hus tirsdag. Onsdag ble den tidligere norske statsministeren hyllet som en rockestjerne da han fikk tale til den amerikanske kongressen. Seinere var talen hans det store samtaleemnet i Nato-kretser.

- Unik og historisk

Torsdag - på 70-årsdagen for stiftelsen av Nato - møtte han utenriksministrene i det amerikanske utenriksdepartementet.

- Det var en veldig god og tydelig tale som fikk veldig god mottakelse i Kongressen. Det var også mange kolleger som snakket mye om talen under mottakelsen og kvelden i går. Det er viktig å være klar over at det er en nokså unik og historisk mulighet for en generalsekretær å få holde den talen, sier Norges utenriksminister, Ine Eriksen Søreide til Dagbladet.

Kort tid før samlingen i den amerikanske hovedstaden, ble det kjent at Stoltenberg har fått forlenget sitt åremål med to år, slik at han blir sittende i jobben fram til 2022. Det skjer fordi sentrale Nato-land som Tyskland og USA er svært godt fornøyde med innsatsen hans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer