Tatt med 1,7 i promille på goped

22-åring må betale 20 000 kroner i bot for fyllekjøring på motorisert sparkesykkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Etter å ha inntatt alkohol på byen valgte den nå 22 år gamle mannen fra Bærum å kjøre den såkalte gopeden hjem til kaserna i Madla-leiren i Stavanger, skriver Asker og Bærums budstikke.

Turen hjem forløp uten problemer, helt til den unge mannen skulle passere vakta i militærleiren. Der mistet han balansen og deiset i bakken.

Vakta merket alkohollukta, og varslet politiet. 30 minutter etter gopedkjøringa, viste en test at 22-åringen hadde 1,7 i promille.

Nå har saken vært til behandling i Asker og Bærum tingrett, skriver budstikka. 22-åringen argumenterte sterkt for at promillekjøring med goped ikke kan sammenliknes med fyllekjøring i bil.

Gopeden kan maks kjøre i 20-25 km/t og veier bare 8-9 kilo, hevdet han i retten.

Retten kom fram til at goped regnes som motorkjøretøy etter veitrafikkloven, og at den utgjør en fare til tross for sin beskjedne toppfart og vekt. Likevel la retten seg på et noe lavere straffenivå enn om det hadde vært snakk om promillekjøring med bil.

22-åringen ble dømt til 18 dagers betinget fengsel, 20.000 kroner i bot og må klare seg uten sertifikat i 15 måneder. Han tok betenkningstid.GOPED: Det hjelper ikke om gopeden er liten, lett og saktegående. Det er ikke lov å kjøre i fylla på den.
GOPED: Det hjelper ikke om gopeden er liten, lett og saktegående. Det er ikke lov å kjøre i fylla på den. Vis mer