Tatt med 20 kilo heroin

En 31 år gammel mann fra Tsjekkia og en 33 år gammel kvinne fra Østerrike ble i Oslo forhørsrett i dag varetektsfengslet for fire uker, siktet for innførsel av 20 kilo heroin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

20 kilo heroin beslaglagt på Svinesund

De to siktede ble stanset i en rutinekontroll på Svinesund onsdag ettermiddag, da de krysset grensen i en tyskregistrert bil. En narkotikahund snuste seg fram til heroinet, som ble funnet på ulike steder i bilen, blant annet i skjermene og støtfangerne.

Ment for Oslo-området

Beslaget er tidenes største enkeltbeslag av heroin i Norge noen sinne. Den forrige rekorden på 17 kilo stammer fra et beslag i Larvik.

Varetektsfengslingen på fire uker med brev- og besøksforbud var i tråd med politiets begjæring. Begrunnelsen for fengslingen var faren for bevisforspillelse og faren for at de skulle unndra seg straff.

Ifølge Oslos fungerende narkotikasjef, Kim Sundet, er det foreløpig ikke foretatt flere pågripelser i saken.

- Saken etterforskes for fullt, blant annet for å finne fram til eventuelle mottakere av stoffet, sier han. Ifølge Sundet var det beslaglagte heroinet trolig ment for markedet i Oslo-området.

- Ut over dette ønsker vi av hensyn til etterforskningen foreløpig ikke å gi ytterligere opplysninger i saken, sier Sundet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer