Tatt med 20 kilo heroin

En 31 år gammel mann fra Tsjekkia og en 33 år gammel kvinne fra Østerrike ble i Oslo forhørsrett i dag varetektsfengslet for fire uker, siktet for innførsel av 20 kilo heroin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 kilo heroin beslaglagt på Svinesund

De to siktede ble stanset i en rutinekontroll på Svinesund onsdag ettermiddag, da de krysset grensen i en tyskregistrert bil. En narkotikahund snuste seg fram til heroinet, som ble funnet på ulike steder i bilen, blant annet i skjermene og støtfangerne.

Ment for Oslo-området

Beslaget er tidenes største enkeltbeslag av heroin i Norge noen sinne. Den forrige rekorden på 17 kilo stammer fra et beslag i Larvik.

Varetektsfengslingen på fire uker med brev- og besøksforbud var i tråd med politiets begjæring. Begrunnelsen for fengslingen var faren for bevisforspillelse og faren for at de skulle unndra seg straff.

Ifølge Oslos fungerende narkotikasjef, Kim Sundet, er det foreløpig ikke foretatt flere pågripelser i saken.

- Saken etterforskes for fullt, blant annet for å finne fram til eventuelle mottakere av stoffet, sier han. Ifølge Sundet var det beslaglagte heroinet trolig ment for markedet i Oslo-området.

- Ut over dette ønsker vi av hensyn til etterforskningen foreløpig ikke å gi ytterligere opplysninger i saken, sier Sundet.

- Ren flaks

Seksjonsleder i Østfold Tolldistrikt, Hans Knutsen, sier det var ren flaks at rekordbeslaget ble gjort.

- I utgangspunktet var det flaks at akkurat den bilen ble vinket inn for kontroll. Tollernes teft og dyktighet førte imidlertid til at bilen ble undersøkt av en narkotikahund, sier han.

Årlig passerer 1,3 millioner kjøretøy over Svinesund på vei fra Sverige. Om lag 100 biler vinkes inn til kontroll, mens bare et fåtall blir gjenstand for grundige undersøkelser.

Hittil i år har tollvesenet i Norge beslaglagt om lag 43 kilo heroin. Onsdagens beslag utgjør flere hundre tusen brukerdoser.

(NTB)