Tatt med 35 kilo heroin - Solberg krever utvisning

De 31 år gamle kosovalbaneren som ble tatt med 35 kilo heroin går fri etter at politiet trakk tiltalen. Men han får neppe asyl i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

31-åringen og en 27-årig marokkaner går fri fordi politiet nekter å oppgi sine kilder i saken til mennenes forsvarere. Riksadvokaten og politiet fryktet for informanters liv, og valgte å trekke tiltalen.

31-åringen har søkt om asyl i Norge. Det kan han trolig se lenge etter.

- Dersom personen søker om asyl er sjansene svært små for at han skal få det. Det er klart at han vil bli sendt ut relativt raskt, sier kommunalminister Erna Solberg til P4-nyhetene.

Hun regner med en hurtig utvisning.

- UDI er klar over at vi mener at man skal behandle kriminelle asylsøkere raskt. Da er det ikke nok med at man er domfelt, hvis man er mistenkt for en kriminell handling skal asylsøknaden behandles innen åtte dager,

Oslo forhørsrett skal i dag vurdere om den 27-årige markokaneren skal varetektsfengsles for brudd på utlendingeloven, men ifølge mannens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, kan hans klient komme til å forlate landet frivillig.

- Vi får se om han kanskje ikke ønsker å dra hjem etter alt dette, uttalte Furuholmen til NTB i forbindelse med et besøk hos sin klient i Sarpsborg fengsel i dag.