Tatt med 3,5 millioner i bagasjen

En finsk mann ble onsdag kveld pågrepet av tollere i Fredrikstad med bagasjen breddfull av sedler. De ville han ha selv. Derfor tok han bagasjen tilbake og la på sprang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannen ble stoppet i en rutinekontroll av passasjerene som kom på toget fra Sverige til Fredrikstad. Da tollerne begynte i titte i de to bagene til den finske mannen i 30-åra, oppdaget de at begge to var stappfulle av sedler. Da fikk finnen panikk. Han rev bagasjen ut av hendene på tollerne og la på sprang bortover togperrongen med én bag under hver arm.

Pengesterk

Han ble straks innhentet og pågrepet. Ved nærmere opptelling viste det seg at finnen hadde forsøkt å smugle med seg ikke mindre enn 3,5 millioner i svensk, norsk og finsk valuta.

Til politiet har den finske mannen forklart at han hadde planer om å flytte til Norge. Mye tyder på at han har hørt om det høye prisnivået her til lands. Pengene ville han sette pengene i banken. Finnen nekter imidlertid straffeskyld.

Det er ikke lov å ta med seg mer enn 25 000 kroner i kontanter inn i Norge, med mindre man skaffer seg spesialtillatelse.

Undersøker

Etter å ha vært i avhør hos politiet er mannen nå dimittert.

- Vi har tatt beslag i pengene og etterforsker om mannen har skaffet dem på lovlig vis, sier politifullmektig John Skarpeid ved Horten politidistrikt til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer