Tatt med bombe i bagasjen

Flypassasjer glemte at han hadde med hjemmelagd bombe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Onsdag ble Charlie Dreyling (24) tatt i sikkerhetskontrollen på flyplassen i Oklahoma med en rørbombe i bagasjen, melder AP. 24-åringen hevder han glemte at bomben han hadde lagd for moro skyld, lå i bagen hans.

- Sikkerhetsvaktene ved Will Rogers World flyplass oppdaget noe mistenkelig da mannens bagasje ble gjennomlyst, og fant en rørbombe, sier FBI talsmann Gary Johnson.


Ikke medlem av noen terroristcelle

Myndighetene har ikke funnet noen forbindelse mellom Charles Alfred Dreyling Jr. og noen terroristgruppe, sier Johnson.

Dreyling risikerer likevel mange år i fengsel. Dersom han blir funnet skyldig i å prøve å ta med seg bomben om bord på flyet, kan han få opptil ti år i fengsel og en bot på 250 000 amerikanske dollar, melder Reuters.


Kinaputt?

I følge FBI og det lokale politiet, skal bomben være lagd av en metallsylinder fylt med krutt. Sylinderen er festet til en tennsats, som er lagd av delene fra en modellrakett. Dreyling skal ha kunnet detonert bomben ved hjelp av batteriet fra mobiltelefonen sin.

Kirk Humphreys, bombemannens husvert og tidligere ordfører i Oklahoma by, tror imidlertid ikke Dreyling prøvde å ta med seg en bombe om bord i flyet. Han mener at Dreyling har bygd en «skikkelig kinaputt» og glemt at den lå i bagasjen hans.

Hadde han ikke blitt stanset, ville Dreyling tatt med seg den hjemmelagde rørbomben inn: På Deltaflyet som skulle fra Oklahoma til Atlanta. Foto: Scanpix
Hadde han ikke blitt stanset, ville Dreyling tatt med seg den hjemmelagde rørbomben inn: På Deltaflyet som skulle fra Oklahoma til Atlanta. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg setter pris på at myndighetene passer på at flyene våre er sikre. Jeg har absolutt tiltro til at de vil oppdage at Charlie Dreyling er en skikkelig guttunge og ingen terrorist, sier Humphreys.

Arrestasjonen skal ikke ha fått følger for flytrafikken.