Tatt med DØDS- bakterier

NEW YORK (Dagbladet): Høyre-ekstremisten Larry Wayne Harris (46), som er knyttet til Aryan Nation, ble arrestert av FBI tirsdag kveld i Las Vegas i USA i en hvit Mercedes som FBI-agenter øyeblikkelig pakket inn i plast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FBI sa i går at man mistenker Harris og kompanjongen Billy Leavitt (47) for å være i besittelse av dødsbakterien anthrax som framkaller miltbrann.

Anthrax er en bakterie som kan brukes som et svært dødelig biologisk våpen, av samme type som Saddam Hussein har forsøkt å skaffe seg. Mikroskopiske mengder som pustes inn av mennesker, vil føre til døden i løpet av få dager.

Den plastinnpakkede Mercedesen ble i går undersøkt av militære og sivile eksperter ved Ellis flystasjon utenfor Las Vegas i Nevada.

Avstengt

En eiendom i Las Vegas som tilhører Billy Leavitt, var i går avstengt og sikret av avdelinger fra forsvaret.

FBI-talsmann Bobby Siller sier at FBI fikk tips om at Harris og Leavitt var i besittelse av anthrax tolv timer før de to ble arrestert ved en klinikk i Las Vegas. De to sto da under overvåking og FBIs overvåkere så at de plasserte ukjent materiale i Mercedesen før de dro fra den overvåkte eiendommen.

De to arresterte ble brakt til sykehus, undersøkt og isolert i et fengsel i Las Vegas. Også dette var et tiltak for å sikre at de to ikke representerte en smittefare for omgivelsene.
- Samfunnets sikkerhet har vært vårt fremste anliggende. Dette er ingen vanlig narkotikaforbrytelse, sier Siller.

Han kunne i går ikke si noe sikkert om de to arresterte hadde til hensikt å angripe noe eller noen med det livsfarlige stoffet som de mistenkes for å være i besittelse av. Siller sa at intet tyder på at klinikken der de ble arrestert var et angrepsmål, eller at noen ved klinikken står i ledtog med disse to.

Prøveløslatt

FBI sier at «disse personene var i gang med å konstruere et våpen». Harris har vært medlem av ekstremist-organisasjonen Aryan Nation, som står for hvit overhøyhet etter nazistisk mønster. For tre år siden ble Harris, som er biolog, arrestert, fengslet og seinere dømt for svindel og postsvindel da han skaffet seg en byllepest-kultur som han fikk tilsendt i posten. Harris var løslatt på prøve fra soningen av dommen han fikk for to år siden.

ARRESTERT: Larry Wayne Harris, medlem av en ytterliggående bevegelse for hvit overhøyhet i USA.