Tatt med dop på hotellrom

Rune Rudberg ruset seg på kokain og GHB, og forsynte tre kvinner med GHB. Nå risikerer han fengsel i to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/OSLO (Dagbladet):  Poltirazzia på hotellrummet og erkjennelse av oppbevaring av narkotika hindret ikke Rune Rudberg fra å stå på scenen igjen i Skien fredag kveld.

Etter å ha spilt en låt og oppfordret folk til å danse, leverte Rudberg følgende melding til publikum:

- Det dere har hørt idag er bare bullshit. Det er mye, mye verre.

Livløs av GHB

Ruen Rudberg holdt konsert på Gimle pub i Skien fredag kveld. Seinere på natta ble en 25 år gammel kvinne sendt til legevakta i svært dårlig forfatning etter å ha inntatt en brukerdose GHB utenfor et utested. Venninnen som kontaktet politiet beskrev henne som livløs. Telemark politikammer opplyser at kvinnen har fått stoffet av en mann i 40-åra. Sikre kilder Dagbladet har snakket med, sier at mannen er musikeren Rune Rudberg.  Etter tips fra kvinnen, ble Rudberg funnet på et rom på Rica Hotell Ibsen i Skien i åttetida igår morges. Der fant politiet også rester av kokain og 1,5 desiliter GHB. Ifølge politiet har Rudberg erkjent oppbevaring av tilsammen 2 desiliter GHB og cirka et halvt gram kokain. I tillegg har han erkjent å ha gitt bort en brukerdose GHB til i alt tre kvinner.

Må i retten

-Størrelsen på beslaget og det at mannen har gitt bort GHB og ikke bare oppbevart til eget bruk, gjør at saken er for stor til at det er snakk om å bøtelegge, sier politiadvokat ved Telemark politidistrikt, Odd Skei Kostveit til Dagbladet.

- Saken vil bli sendt til retten, og etter strafferammen riskierer mennen inntill to års fengsel. Men han får neppe mer enn betinget fengsel, sier Kostveit.

Tatt med dop på hotellrom

I tillegg til kvinnen som ble sendt til legevakta, skal en kvinne i 40-åra, og en annen navngitt kvinne som politiet ennå ikke har avhørt - ha mottatt GHB av Rudberg. Kvinnen skal ha opplyst at hun fikk noe av mannen på hotellrommet, men at hun ikke visste hva det var. Rudberg hevder imidlertid at alle kvinnene visste hva han serverte dem.

Kvinnen i 40-åra befant seg på hotellrummet sammen med Rudberg da politiet kom. Detsamme gjorde en annen kvinne i midten av 20-åra, men hun skal ikke ha fått GHB og er sjekket ut av saken. Kvinnene skal ha ligget og sovet da politiet stormet rommet, og husker lite av det som har skjedd. Lite tyder på at kvinnene kjente hverandre eller Rudberg fra før.  25-åringen som ble sendt til legevakta, ble skrevet ut fra Sykehuset Telemark i går ettermiddag.

På\'n igjen
Etter konserten på Gimle pub skal flere perosner ha deltatt på nachspiel sammen med artisten på hans hotellrom, ifølge politiet. I går kveld gikk Rudberg på scenen igjen i Skien, denne gangen på puben New York.

Dagbladet forsøkte via innehaveren på utestedet, Anne Kristine Lied, å komme i kontakt med Rudberg. Ifølge Lied ville ikke artisten snakke med avisen. Ubekreftede rykter sier at Rudberg allerede har solgt historien sin til Se og Hør.

- Det har vært en fortvila dag, med mange telefoner på grunn av ryktene. Mange har lurt på om Rudberg ville gå på scenen i kveld, sier Anne Kristine Lied til Dagbladet.

Men kjendisartisten lot ikke hendelsen skremme ham bort fra rampelyset. Litt over klokka 20 i går kveld gikk han på scenen, med denne beskjeden til pressefolkene som befant seg utenfor utestedet:

- Dere er dårlige paparazzier og dere journalister er noen forbanna teite tullinger!

Sven O. trøstet

For sikkerhets skyld var også Sven O. Høiby og Knut «Sputnik» Storbukås i Skien i går. Sammen med Vivian Storbukås, Sputniks kone, holdt de show på kjøpesenteret Lietorvet. Etterpå skal de ha møtt Rune Rudberg.

- Jeg kan bekrefte at vi har vært sammen på et privat arrangement. Rune var deppa, og ble veldig glad for å se oss. Han var til og med i stand til å utføre en konsert på dette private arrangementet, sier Sven O. Høiby til Dagbladet.

Da satt kronprinsessens far på bussen, på vei hjem til Kristiansand.

- Konserten Rune skulle holde i kveld gadd jeg ikke å få med meg, the party is over now, sier Høiby.