Tatt med hundre kilo hasj på industriområde i Oslo

Bergensmann (36) og tysk lastebilsjåfør pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tysk lastebilsjåfør (30) og en norsk mann (36) fra Bergen ble pågrepet da bevæpnede mannskaper fra oslopolitiet slo til mot overleveringen av et stort narkoparti på et industriområde i Oslo søndag kveld.

Etter det Dagbladet erfarer ble rundt hundre kilo hasj beslaglagt i en bil på stedet.

Politiet skal ha overvåket tyskeren da han var i telefonkontakt med en av de andre involverte, og ventet med tilslaget til han var i ferd med å overlevere bilen med narkolasten.

Seksjon for organisert kriminalitet og andre avdelinger i oslopolitiet sto for aksjonen på oppdrag fra Hordaland polidistrikt.

- Jeg kan bekrefte at to personer 1. april ble pågrepet i Oslo i en større hasjsak. Vi har bistått politiet i Hordaland, og det er deres etterforskning, sier politiadvokat Vegar Munthe Ommedal ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

I i Oslo tingrett i går ble de to mennene besluttet varetektsfengslet i fire uker hvorav to uker i full isolasjon, men det er ventet at mennene vil bli overført til Bergen.

- Min klient har vært i et langt avhør om innførsel av en stor mengde narkotika og er nå fengslet, men saken er helt fersk så jeg kan ikke kommentere den ytterligere, sier advokat Patrick Lundevall-Unger, den tyske statsborgerens forsvarer, til Dagbladet.

Den andre mannen, som er folkeregistrert i Bergen, har erkjent straffskyld for oppbevaring av en mindre mengde hasj - rundt 5-10 kilo - men skal ikke ha erkjent å ha noe med det ti ganger større partiet å gjøre.

Også i Bergen er to norske statsborgere pågrepet i saken. De ble i går besluttet fengslet i fire uker. Politiet mistenker at ytterligere personer er involvert i hasjsaken.

- Vi har los på en del andre vi følger med på. Dette er helt i startfasen, men vi utelukker ikke flere pågripelser, sier politioverbetjent Jørn Solsvik, sjef ved seksjon for organisert kriminalitet ved Bergen sentrum politistasjon, til BT.no.