Tatt med ladde våpen i sikkerhetssjekken

To nordmenn på 24 og 25 år er tatt i sikkerhetskontrollen på flyplassen i København med ladde håndvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i går at de to norske mennene ble stoppet i sikkerhetskontrollen. I håndbagasjen deres fant vaktene to ladde pistoler og lyddempere, forteller dansk politi. De to mennene var på vei fra København til Amsterdam.

- Det var to håndvåpen og begge var ladde. De ble funnet i en av de pågrepnes håndbaggasje. De har gitt en forklaring til politiet om hvorfor de hadde med seg våpen, og begge er mistenkt for ulovlig våpenbesittelse, ikke terrorisme eller kapringsforsøk, sier politsjef Sven Mikkelsen ifølge nyhetsbyrået TT.

De to skal ha tatt buss fra Oslo til København torsdag morgen. I København kjøpte de enveisbilletter med fly til Amsterdam, der de skulle overvære en konsert. En av nordmennene skal være diskjockey, mens den andre skal være student ved Universitetet i Oslo.

Våpnene ble funnet i diskjockeyens bag, under en sovepose. Diskjockeyen sa at han hadde lånt soveposen og bagen av en bekjent, som han ikke ville navngi.

De to nordmennene sa seg ikke skyldig i å ha brutt våpenloven da de ble framstilt for tingretten i dag.

En dansk domstol besluttet i dag at begge nordmennene skal sitte i varetekt i ytterligere tre døgn i påvente av politiets etterforskning.