Tatt med ni skolebarn i bilen

Mor stappet fire tenåringer i bagasjerommet til Oslo-skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På vei til første skoledag ved Slemdal skole i Oslo i går ble en mor stanset av politiet. I stasjonsvognen hadde hun presset inn nærmest en hel skoleklasse.

Med to barn i passasjersetet foran, tre i baksetet og fire 14-15 åringer i bagasjerommet uten noe form for sikring, måtte moren pent gi fra seg førerkortet.

- Det er heldigvis ikke ofte vi opplever så graverende forhold, men her ble førerkortet beslaglagt på stedet, sier vaktleder Rune Lindtveit ved Majorstuen politistasjon til Aftenposten.

Den oppsiktsvekkende skoleleveringen skjedde i forbindelse med en politiaksjon som politiet holder i anledning de første skoledagene i hovedstaden.

Ifølge Aftenposten er det en to ukers «høstjakt» fra politiets side. Målet er at flest mulig skolebarn skal gå til skolen, ikke bli kjørt i bil.

- De to neste ukene vil vi være ute med laser- og adferdskontroll spesielt rundt skolene. Vi slutter aldri å forundre oss over at det ofte er foreldre selv som kjører styggest og gjør skoleveien farlig, sier politiførstebetjent Dag Harald Drevsjø i oslopolitiet til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer