Tatt med ni skolebarn i bilen

Mor stappet fire tenåringer i bagasjerommet til Oslo-skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På vei til første skoledag ved Slemdal skole i Oslo i går ble en mor stanset av politiet. I stasjonsvognen hadde hun presset inn nærmest en hel skoleklasse.

Med to barn i passasjersetet foran, tre i baksetet og fire 14-15 åringer i bagasjerommet uten noe form for sikring, måtte moren pent gi fra seg førerkortet.

- Det er heldigvis ikke ofte vi opplever så graverende forhold, men her ble førerkortet beslaglagt på stedet, sier vaktleder Rune Lindtveit ved Majorstuen politistasjon til Aftenposten.

Den oppsiktsvekkende skoleleveringen skjedde i forbindelse med en politiaksjon som politiet holder i anledning de første skoledagene i hovedstaden.

Ifølge Aftenposten er det en to ukers «høstjakt» fra politiets side. Målet er at flest mulig skolebarn skal gå til skolen, ikke bli kjørt i bil.

- De to neste ukene vil vi være ute med laser- og adferdskontroll spesielt rundt skolene. Vi slutter aldri å forundre oss over at det ofte er foreldre selv som kjører styggest og gjør skoleveien farlig, sier politiførstebetjent Dag Harald Drevsjø i oslopolitiet til avisa.