Tatt med over 20 kilo heroin

Gigantbeslag verdt mange millioner. Sju menn siktet i stor narkosak på Østlandet.

MANGE FENGSLINGER: Politiadvokat Knut Jostein Sætnan (t.v.) ved Seksjon for organisert kriminalitet var i dag i retten og fikk medhold i å fengsle fire menn i den store heroinsaken. Her sammen med advokat Bjørn Rudjord, som representerer en av de siktede. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
MANGE FENGSLINGER: Politiadvokat Knut Jostein Sætnan (t.v.) ved Seksjon for organisert kriminalitet var i dag i retten og fikk medhold i å fengsle fire menn i den store heroinsaken. Her sammen med advokat Bjørn Rudjord, som representerer en av de siktede. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire menn ble i Oslo tingrett i ettermiddag besluttet varetektsfengslet med brev- og besøksforbud, siktet for den groveste narkotikabestemmelsen i straffeloven.

Mennene - en mistenkt narkokurér (54) fra Nederland og tre albanere på 31, 28 og 31 år - knyttes til smugling av mange kilo heroin til Norge via Sverige.

Etter det Dagbladet får opplyst har politiet og tollvesenet i to ulike aksjoner den siste uka beslaglagt over 20 kilo av stoffet - partier verdt mange millioner kroner.

Tilslaget betegnes som et svært vellykket og snartenkt samarbeid mellom tollvesenet og oslopolitiets eksperter på organisert kriminalitet, og heroinbeslagene er blant de største som er gjort på lang tid i Norge.

- Ventet på heroinparti Fra før er tre menn fengslet i sakskomplekset. Dette skal være menn med bakgrunn fra henholdsvis Kosovo og Iran - 29 og 21 år gamle - som ble tatt i forbindelse med overleveringen av narkotikaen, i tillegg til en tysk trailersjåfør (52) som ble tatt med et heroinparti på nærmere ti kilo i bilen.

Saken startert da narkolasten ble oppdaget på Svinesund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer