Tatt med pistol på gata i Oslo sentrum

Gikk på kafé med håndvåpen i bukselinningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bevæpnede politipatruljer slo jernring rundt et helt kvartal i Oslo sentrum i kveld før de gikk til pågripelse av to menn på en kafé i Skippergata i 18.30-tida.

Politiet tok ingen sjanser da de fikk melding om at en mann var observert med en revolver i bukselinningen i Tollbugata. Politifolk tok oppstilling i et stort område, blant annet i Karl Johans gate, før det etter hvert ble klart at den mistenkte befant seg innendørs.

- Det ble observert at han gikk inn på et utested i Skippergata. Politiet pågrep ham da han kom ut derfra, opplyser operasjonsleder Bjørn Ølstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Siktede, en 37 år gammel mann, var da i besittelse av en pistol.

- Han er siktet for ulovlig besittelse av våpen og tatt med til arresten, sier Ølstad.

Politiet har ingen opplysninger om at mannen skal ha truet noen direkte, og det er foreløpig uklart hvorfor han var bevæpnet. En annen mann som politiet knytter til mistenkte ble også lagt i håndjern, ransaket og satt i en av de mange politibilene på stedet.

37-åringen med pistolen har vært i kontakt med politiet tidligere, men operasjonslederen har ikke oversikt over hvilke forhold det har vært snakk om.

TATT ETTER KAFÉBESØK: Etter å ha blitt sett i Tollbugata med en pistol i bukselinningen, ble mannen til høyre pågrepet sammen med en bekjent ved dette utestedet i Skippergata. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
TATT ETTER KAFÉBESØK: Etter å ha blitt sett i Tollbugata med en pistol i bukselinningen, ble mannen til høyre pågrepet sammen med en bekjent ved dette utestedet i Skippergata. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
Tatt med pistol på gata i Oslo sentrum