Tatt med ricin

37-åringen ble tatt etter at FBI fant ricin i leiligheten hans. Giften er 6000 ganger dødeligere enn blåsyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 37 år gamle Robert M. Alberg er arrestert i Kirkland i Washington for å ha oppbevart den dødelige giften ricin i leiligheten sin, skriver nyhetsbyrået AP. Giften er 6000 ganger dødeligere enn blåsyre, og kom for alvor i fokus da antatte terrorister i London produserte mengder av giften i en leilighet nord i byen.

Ricin skal være en svært enkel gift å produsere, og er dødelig i små doser. Giften lages av ekstrakt fra kastorbønner. FBI ønsker ikke å oppgi hvor mye av giften de fant i Albergs leilighet. De ønsker ifølge AP heller ikke å spekulere rundt hva Alberg skulle bruke giften til.

- Det er nok gift til at vi frykter det kan skade noen, og til og med drepe noen, forteller FBI-talskvinne Roberta Burroughs KING-TV.

Autist

Alberg skal framsettes for varetekt allerede torsdag. I USA er det presedens for lange fengselsstraffer for oppbevaring av giften, og Albergs familie frykter nå at Robert skal fengsles i lang tid.

- Familien samarbeider helt og fullt med myndighetene. Vi forstår selvfølgelig alvorlighetsgraden av anklagene, men vi setter også pris på myndighetenes forståelse for Roberts åpenbare medisinske og psykologiske tilstand, sier familien i en erklæring.

Ifølge avisa Seattle Post er Robert Alberg autist.

Avisa har vært i kontakt med kilder i FBI som hevder at Alberg ikke hadde noen planer om å bruke ricinen på mennesker.

GIFTIGE BØNNER:</B> Kastorbønne uten skall. Er allerede svært giftig i bønneform og er basis for giften ricin.<BR> FOTO: USDA.GOV
<B>MED SKALLET PÅ:</B> Planten er en av de mest giftige som finnes. Den vokser vilt ved elverbredder og sumper.<BR> FOTO: USDA.GOV

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer