Tatt med ryggsekk full av penger

Kjell Alrich Schumann som er siktet for Stavanger-ranet, skal ha hatt en ryggsekk fylt med penger med seg da han ble pågrepet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Schumann ble pågrepet på åpen gate i Oslo bare noen timer etter at han ble etterlyst med navn og bilde av Stavanger-politiet. Ifølge VG bar han på en stor sum penger, og kan ha hatt dem med seg fordi han skulle flykte etter at bildet av ham ble offentliggjort. 38-åringen skal ifølge Dagbladet ha endret hårfargen sin fra lys til mørk og hatt bart da han ble pågrepet.

Allerede tirsdag kveld ble den siktede i følge med flere politimenn brakt med fly til Stavanger. Flyet landet i 22.30-tiden, og Schumann ble satt inn i en pansret bil mens bevæpnet politiet passet på.

Onsdag vil det bli tatt stilling til når Schumann skal framstilles for varetekt.

Etterlyst

Politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt ville tirsdag ikke kommentere om pågripelsen kom som et direkte resultat av at 38-åringen og tre andre siktede i ranssaken tirsdag ble etterlyst med navn og bilde. Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk.

Ifølge VG ble Schumann i 1996 dømt for et postran med et utbytte på 2,5 millioner kroner. I 2000 ble han tatt med en hagle, et AG3-gevær og elektronisk overvåkingsutstyr.

Stavanger-politiet gikk tirsdag ut med både navn og bilde av Kjell Alrich Schumann (38), Ridvan Halimi (25), David Aleksander Toska (28) og Jusuf Hani (23). Hani er svensk statsborger, Halimi er borger av Serbia og Montenegro, mens de to andre siktede er norske.

Tidligere domfelte

Alle de fire som tirsdag ble etterlyst skal ha dommer på seg fra før. David Aleksander Toska er ifølge VG også tiltalt for bankbokskuppet i Gjensidige NORs filial på Bryn i Oslo, hvor ranerne etter å ha boret seg gjennom gulvet og inn i hvelvet fikk med seg verdier for 20 millioner kroner.

Ridvan Halimi er tidligere dømt for medvirkning til ransforberedelser. Den 38 år gamle Schumann skal være en nær venn av en 47-åring som allerede sitter varetektsfengslet i Stavanger.

Politiet mener det er skjellig grunn til mistanke mot de fire mennene. De er siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran med døden til følge.

Ønsker tips

Politiet ønsker informasjon fra befolkningen som kan bidra til å pågripe de ettersøkte mennene. Politiet mener de kan være bevæpnet, og anser dem som farlige. De er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.

Politiinspektør Bjørn Andersen i Stavanger politidistrikt vil ikke si noe om grunnlaget for siktelsen mot de fire. Forsvarerne til tre av de siktede er orientert om siktelsen, men heller ikke de vet noe om grunnlaget.

- Vi vil ikke tilkjennegi vår oppfatning om hvilken rolle de enkelte har hatt i ranet. Men vi ønsker informasjon om hvor disse befinner seg nå. Dessuten ønsker vi informasjon om deres bevegelser før og etter ranet, sier Andersen.

Ni siktet

I alt er nå ni personer siktet for drapsranet i Stavanger 5. april. I forrige uke ransaket politiet Toskas hjem og et forretningsområde der Toska har kontor. Han ble siktet i forbindelse med ransakingen.

Fire av de ni siktede er varetektsfengslet.

(NTB)

TATT MED PENGER I SEKKEN: Kjell Arich Schumann (38)