Tatt med sprengstoff på vei til svensk ferje

Bosnisk mann arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bosnisk mann ble pågrepet da bussen han satt på, skulle kjøre om bord på ferja mellom Tyskland og Sverige i går. 44-åringen hadde med seg en veske som inneholdt sprengstoff og ble arrestert av tysk politi, skriver Expressen.

Tatt 11. september

Tysk politi var ekstra vaktsomme i går fordi det var 11. september, og passasjerene ble derfor ekstra nøye undersøkt før de ble sluppet om bord i ferja. En bombehund markerte ved veska, som viste seg å inneholde en kilo med sprengstoff og tennsats. Tennsatsen var ikke koblet til eksplossivene.

Mannen som eier veska, nektet kjennskap til både veska og innholdet, men politiet har funnet mannens fingeravtrykk på veska.

- Han nekter for at han har noe med vesken å gjøre, men vi har sterke bevis for at det ikke stemmer, sier Peter Lückemann i tysk politi til svenske journalister.

Uklart mål

Bussen kom helt fra Sarajevo og skulle til Stockholm. 50 passasjerer ble evakuert og havneområdet ble stengt, skriver den svenske avisa.

Mannen sier ifølge Expressen at han er kristen. I veska hadde han imidlertid utdrag av muslimske tekster.

Bosnieren var på vei ombord på ferja mellom Rostock i Tyskland og Trelleborg i Sverige. Arkivfoto: SCANPIX
Bosnieren var på vei ombord på ferja mellom Rostock i Tyskland og Trelleborg i Sverige. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

Det er uklart hva sprengstoffet skulle brukes til. Foreløpig er han siktet for besittelse av sprengstoff, men siktelsen kan bli utvidet.

- Vi vet overhode ikke hva som har motivert ham, sier Lückemann. Svensk sikkerhetspoliti er koblet inn i saken.