Tatt med tre tonn øl på svenskegrensa

To nordmenn fylte opp lastebilen i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To nordmenn sitter i forvaring i Sverige, etter at de ble stoppet på grensa med 3000 liter øl.

De to mennene fra Fredrikstad, på 55 og 64 år, kom med ferje fra Helsingør, da de ble stoppet ti på halv ett i går ettermiddag og puttet i arresten i Trelleborg.

- De hadde vært i Tyskland og reiste i en liten lastebil. Ut fra erfaringer og de profilene vi jobber ut fra, så fant vi ut at vi ville kontrollere lastebilen. I bilen fant vi 63 liter sprit, 57 liter vin og 2993,76 liter øl, forteller vakthavende ved tollen i Skåne, Lars Rosenqvist.

De to nordmennene har vært i nye avhør i dag, og er nå siktet i saken. De blir sittende i arresten i Helsingborg i påvente av dom.

- De blir sittende der til domstolen avgjør hva som skal skje, sier etterforsker i saken hos politiet i Helsingborg, Rosmarie Karlberg.

BILLIGERE I TYSKLAND: Men dersom man stoppes i tollen blir det straks mye dyrere. De to nordmennene ble stoppet på vei inn i Sverige med 3000 liter øl  i bilen. Ill.foto:  FRANK KARLSEN
BILLIGERE I TYSKLAND: Men dersom man stoppes i tollen blir det straks mye dyrere. De to nordmennene ble stoppet på vei inn i Sverige med 3000 liter øl i bilen. Ill.foto: FRANK KARLSEN Vis mer